• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari heyeti Irak’tan döndü

Hakkari heyeti Irak’tan döndü
Hakkari ve ilçelerindeki turizm potansiyelini anlatmak ve bölgeye turist çekmek için Irak Kürt Bölgesine çıkartma yapan Hakkari Turizm Girişim Gurubu 4 günlük temaslarının ardından kente döndü.

Hakkari İl Sesi. Com'dan Gazeteci Zeki Dara Irak'taki gelişmeleri takip etti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge temsilciliğinin öncülük ettiği Hakkari ve Yüksekova’daki STK temsilcileri ile Esendere Belediyesinin desteği ile Hakkari turizmini hareketlendirmek için başlatılan girişimler kapsamında Irak İnfo programı düzenlendi.

20 Haziran Salı Günü kalabalık bir heyet ile Irak Kürdistan Bölgesine çıkartma yapan Hakkari heyeti
Amediye, Duhok, Erbil ve Zaho Kentlerinde üst düzey temaslarda bulunmuştu.

Amediye Turizm Müdürü Hamit Muhammed Salih’in eşlik ettiği Hakkari heyeti turlarının birinci gününde Kani Spi Nahiyesi Müdürü Salih Sofi Hamit ile görüştü aynı gün Duhok Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Hayri’nin de katıldığı turizm konulu bir toplantı gerçekleştirmişti.

İnfo programının ikinci gününde Erbil kentine geçen Turizm Girişim Gurubu üyeleri Erbil Turizm Müdürü Dlır Muhamed ve kurum müdürlerinin katılımı ile topantı yaptıktan sonra Erbil Konsolosluğu Ticari Ateşkesi Kerem Tuzlu’yu makamında ziyaret etti.

Heyet üyeleri son toplantısını ise Zaho kentinde gerçekleştirmişti.

Temaslara ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, 20 Haziran’da başlayan ve 23 Haziranda sona eren ziyarette kendilerine eşlik eden Hakkari İl Sesi . Com ekibine teşekkür etti.

4 kente üst düzeyde temaslarda bulunduklarını anlatan TÜRSAB Bölge Başkanı Özgökçe “ Bildiğiniz üzere 20 Haziran’da Irak İnfosu kapsamında Erbil, Duhok, Zaho vilayetlerini kapsayan bir gezi programı yaptık. Amaç Hakkari ve ilçelerinin turizm potansiyelini anlatmak, bölgenin doğal güzellikleri hakkında tanıtım faaliyetinde bulunmaktı. Çok iyi karşılandık. Bugün de dönüş yolundayız. Verimli geçti diyebilirim. Temmuz ayı içerisinde bu defa Iraklı kardeşlerimizi Hakkari ve Yüksekova’da ağırlamak için bir program hazırlığı içindeyiz. Biz de onları kentimizde ağırlayacağız. Sınır kapımız ile ilgili bir takım sorunlar ve şikayetler var bunların düzeltilmesi için girişimlerde bulunacağız “ dedi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa ise Hakkari ve ilçelerinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, turizm acenteleri ve Esendere Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu heyetin Irak temaslarının çok değerli olduğunu belirtti.

Kentimizi tanıtmak için yola çıktık diyen Akboğa, bölgemize turist çekmek istiyoruz. Bu şekilde bölgemizdeki esnafı kalkındırmayı hedefliyoruz şeklinde konuştu.

Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise temel amaçlarının turizm aracılığı ile bölgeyi kalkındırmak olduğunu söyledi.

Çoğaç İran’da başladıkları tanıtım infosunu Irak ile sürdürdüklerini ileride farklı bölgelere açılarak Hakkari ve ilçelerini tanıtmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

2018 yılından beri Üzümlü Sınır kapısı güzergahında çalıştığını belirten Bubi Van Turizmin sahibi Ebubekir Zirek ise TÜRSAB Başkanlığında düzenledikleri etkinliğin çok başarılı olduğunu ve oldukça verimli bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu da Hakkari ve ilçelerini tanıtmak için yola çıktıklarını belirterek dört gün süren programda çok iyi karşılandıklarını ve eli dolu bir şekilde geri geldiklerini dile getirdi.

Hakkari ve Yüksekova’nın turizm potansiyelini tanıtmayı hedeflediklerini bildiren Başkan Büyüksu, yaptıkları görüşmelerde Irak Kürdistan Bölgesi tarafının Hakkari ve ilçelerini tanımadığını bu uğurda ciddi bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Hakkari Tur (Bubi Van Turizm) yetkilisi Ebubekir Zirek rehberliğinde; Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyükasu, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe’nin öncülük ettiği Irak İnfosu programına; Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç, BUBİ-Van Temsilcisi Ebubekir Zirek, Akbay Van Turizm işletme Sahibi Ünal Akçelik, Colemerg Turizm İşleme Sahibi Metin Kahraman,

Yüksekova Double Tre By Hilton Müdürü İsmet Yiğit, Doğu Döner İşletmesi Sahibi Taner Ataş, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilisi Zeki Güldal, TÜRSAB yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Göl, Koton Yüksekova Bayisi Kerem Sevmiş, Bestvan yetkilisi Ömer Demirer katıldı.

1-885.jpg2-936.jpg4-389.jpg

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim