• BIST 9997.17
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari huzurunu yaşıyor

Hakkari huzurunu yaşıyor
Hakkari'de huzurun sağlanmasıyla birlikte ortaya çıkan ve Ramazan ayı ile birlikte de renklenen görüntüler batı illerini aratmıyor.

 Ramazan ayı nedeniyle Hakkari Valiliği Merkez Köylere Götürme Birliği (KÖYDES) işini alan firma aşırı sıcaklar nedeniyle gece çalışmalarını sürdürürken, çalışma alanında geçen aileler ise, çarşı merkezinde dolaşmanın sevincini yaşıyor.

hakkari-gece-4.jpg

Eğlence yerlerinin az olduğu ilde vatandaşlar aileleri ile birlikte çarşı içinde gezmenin tadını çıkartıyor. Bazı vatandaşlar kahvede oturmayı, bazıları ise caddelerde dolaşmayı tercih ediyorlar. Bir süreden beridir toplumsal olayların yaşanmadığı ilde turistik mekanları aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

hakkari-gece-1.jpg

Buna en çok sevinen esnaflar ise cadde kenarına tezgahlarını kurarak mısır veya ocaklardan şiş kebap yaparak bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Caddelerin dar olmasına huzur ve güven içersinde gezmenin mutluluğunu yaşayan aileler, sahur vaktine kadar dolaştıklarını ifade ederek Hakkari'nin dışarıda tanıtıldığı gibi bir yer olmadığını ifade ettiler.

hakkari-gece-3.jpg

Şehir içi caddelerinde yol genişletme ve yapım çalışmalarını sürdüren Eren firması sahibi işadamı Abdurrahman Ere ise, işçilerinin oruçlu olmasından dolayı çalışmaları gece yaptıklarını belirterek, 10 güne kadar yolları tamamlayacaklarını belirtti. Çarşı içinde aileleri ile birlikte gezen İsa Uçar, Cumali Özkan, Cemal Erip ve Gülşen Erik isimli Hakkarili vatandaşlar ise, Ramazan ayında huzur ve güven içersinde dolaşmanın mutluluğunu yaşandığını her tarafın cıvıl cıvıl olduğunu belirterek, buradaki
görüntülerin ise batıyı aratmadığını söylediler.

Vatandaşların aşırı sıcaklar nedeniyle gündüzleri dolaşamadığını belirten vatandaşların gece dolaştığını ifade eden aileler belediyenin her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların daha rahat dolaşması için yolun bir şeridini trafiğe kapatmasını istediler. Vatandaşın huzur ve güven içerisinde gezmesi için Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı zırhlı araçların ikili bir şekilde sürekli caddelerden tur atması dikkatlerden kaçmadı. Haber: Feyzullah Taş
 

Bu haber toplam 8056 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim