• BIST 9946.05
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari İHD Birdal’a yapılan saldırıyı kınadı

Hakkari İHD  Birdal’a yapılan saldırıyı kınadı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

 

Av. Muhsin Ceylan Caddesi üzerinde buluna şube binasında bir açıklama yapan İsmail Akbulut, 10 Eylül 2010 günü Bursa’da, BDP’nin referandumu boykot mitinginde konuşma yaptığı sırada Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal bir kişinin fiziki saldırısına maruz kaldığını bu saldırı eylemini kınadıklarını belirtti. Bursa İnegöl’de yaşanan provokasyonlar dan ders alınmamış ki Bursa’da böylesi bir provakatif eylem gerçekleştiğini belirten Akbulut, referandum nedeniyle boykot kararı alan ve vatandaşlara bu doğrultuda siyasal faaliyet yürüten BDP’ li milletvekillerine yönelik saldırılar karşısında hükümet tedbir almadığını söyledi.

 

 

 Birkaç gün önce Van’da bizzat polis tarafından BDP’li milletvekilleri gazlı saldırıya uğradığını hatırlatan Akbulut, siyasal ihtiraslar uğruna milletvekilleri başta olmak üzere vatandaşların can güvenliğini sağlamada zafiyete düşen hükümetin bu tutumu kaygı verici olduğunu ifade etti. Bu tutumun Kürt sorunu ile yakından bağlantılı olduğunu söyleyen Akbulut, Kürt sorununda demokratik açılım sürecini yürütemeyen hükümetin, ülkenin temel sorunlarına çözüm getirmeyen anayasa değişikliğiyle kendi kaderini bir tutan tutumu kaygı verici bir noktaya ulaşmıştır dedi

 

BOYKOTÇULAR ÜZERİNDE BASKILAR VAR

Tek taraflı çatışmasızlık ortamının kalıcı hale getirilmesi için operasyonların durdurulması gerektiğini belirten Akbulut, operasyonların devam ettirilmesiyle can kayıplarının yaşanması özellikle bölgeyi oldukça gergin bir atmosfere bürüdüğünü belirtti.

 

 Akbulut,”Referandum nedeniyle farklı düşünüp hayır oyu verecekler ile sandığa bilinçli olarak gitmeyen boykotçular üzerinde siyasal ve fiili baskılar yaratılması hükümetin antidemokratik karakterini de açığa vurmaktadır. Savaş halinde bile hiç kimse düşüncelerini açıklamaya zorlanamaz ve düşünceleri nedeniyle kınanamaz. Oysa daha da demokratikleşeceğiz söylemini kullanan AKP’nin referandum sürecindeki uygulamaları demokratik bir sisteme doğru gitmediğimizi göstermektedir.

İHD olarak referandum sürecinde herhangi bir görüş belirtmeyip, vatandaşların kendi özgür iradeleri ile karar vermesinin daha doğru olacağını belirtmiştik. Bizim gibi böylesi tutumlardan yana olan sivil toplum örgütlerinin, sivil görünümlü AKP yandaşı kişiler tarafından hedef gösterilmesi karşısında hükümet hiçbir tedbir almamıştır. Nitekim böylesi bir siyasal ortamda Akın Birdal’ın hedef seçilmesi anlamlıdır. Hükümeti biran önce bu olayı tüm yönleri ve bağlantılarıyla ortaya çıkarmaya ve referandumda yurttaşların tercihlerine saygılı olmaya çağırıyoruz. Ayrıca yine Hakkari’de 16 yaşındaki Enver turan adlı çocuk hedef gözeterek vurulmuştur. İHD olarak bu olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3094 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim