• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ İHD OLAYI KINADI

HAKKARİ İHD OLAYI KINADI
– İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari'de gösterilen demokratik tepkilere silah ve güç kullanılarak müdahale edildiğini belirtti.

Altay Caddesi üzerinde bulunan şube binası önünde bir basın açıklaması yapan İsmail Akbulut, güvenlik kuvvetlerinin yaptığı müdahalenin  ne şekilde yapıldığı konusunda basın yayın organlarında tesadüfen bir görüntünün yayınlandığını belirtti. Bu görüntülerde bir güvenlik görevlisinin 14 yaşındaki bir çocuğun kafasına defalarca silahının dipçiliğiyle çocuğun kafasına vurmak suretiyle hastanelik ettiğini belirten Akbulut, yayınlanan görüntü yaşanan olayların küçük bir fotoğrafı olduğunu ifade etti. Güvenlik görevlisinin çocuğun vücudunun ölümle sonuçlanacak kafa bölgesine sert bir araçla silahla vurulduğunun görüldüğünü belirten Akbulut, bu davranışın bir suç olduğunu bu suçun kanundaki ve evrensel hukuktaki tanımının ise işkence olduğunu söyledi.

 

Akbulut,”Yapılan hukuka aykırı müdahalelerin hiçbir haklı gerekçesi olmaz. Bu davranışın insanların güvenliğini sağlamakla ilgisinin olmadığı çok açıktır. Bu olayın dışında gösterilerle hiçbir ilgisi olmayan ailelerin konutlarına gaz bombalarının atıldığı, mahalle ve sokaklara giren güvenlik güçleri tarafından halkın kutsal saydığı değerlere hakaret ve küfür edildiği insanların tahrik edildiği gözlenmektedir. Kaldı ki ailelerin yaşadığı konutlara gaz bombalarının atılması hiçbir şekilde tasvip edilemez. İlde meydana gelen benzer olaylarda taş atan çocuklar suç işledikleri gerekçesiyle derhal göz altına alınıp tutuklanmakta, haklarında açılan davalarda 30 yıla kadar cezalandırılmaları istenmektedir. Benzer şekilde ve daha ağır bir bir suç işleyen güvenlik görevlileri hakkında yapılan işlemler ise Ankar'dan gelen heyetlerle teselli amaçlı yapılan açıklamalarla sınırlı kalmaktadır. Yapılan açıklamalarda Ankara'dan müfettişler teftişe gönderildi, soruşturma yapılıyor. Üzüntü verici bir olay biçiminde kamuoyuna yatıştırıcı beyanatlar verdikten bir süre sonra adili ve idari soruşturmalar takipsizlikle sonuçlanmaktadır. Kanunların herkes için eşit olarak uygulanmaması bizi endişelendirmektedir. Adli ve idari merciler, kanunları adil olarak tüm yurttaşlara hiçbir ayırım gözetmeksizin uygulamalıdır.  Toplumsal huzur ve barışın bütünleşmesinin sağlanmasının yolu budur” şeklinde konuştu” Açıklamaya Belediye Başkan Vekili Metin Kazandıoğlu, DTP Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık yaralanan Seyfi Turan'ın fotoğraflarını taşıyarak baskılar bizi yığdıramaz sloganlarının ardında 5 dakikalık oturma eyleminin ardında sessizce dağıldılar. (NECMİ ERTUŞ-Hakkarihabertv)

 

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim