• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari İl Müftüsü Fakirullahoğlu Derecik ’te

Hakkari İl Müftüsü Fakirullahoğlu Derecik ’te
Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu çeşitli temaslarla bulunmak üzere Irak Sınırında bulunan Hakkari'nin Derecik ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlçede ziyaretlerde bulunan Müftü Fakirullahoğlu, ilçe Müftü vekili Serdar Kılıç’tan çalışmalar hakkında  bilgi aldı. Derecik Merkez Ulu camisinde din görevlileri ile bir araya gelen Fakirullahoğlu, Ramazan ayının manevi havasının ilçede hakim olması için ellerinden gelen gayreti göstermelerini istedi.

Akabinde  mahalle ve köy muhtarları bir araya gelerek ilçede yapılan din hizmetleri hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

Yapılan hizmetlerde kalitenin daha da yükselmesi yönünde gayret göstereceklerini belirtti.
İlçede inşaatı devam eden cami ve Kur’an kurslarında incelemelerde bulunan Müftü Fakirullahoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

01-002.jpeg

 Müftü Fakirullahoğlu İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdullah Tekelier’i makamlarında ziyaret ettikten sonra kanaat önderi gazi ve şehit yakınlarını da evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Fakirullahoğlu, Umurlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yaptığı sohbetin ardından Mevlana Halid Yatılı Erkek Kur’an Kursunda öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Kursta öğrencilere hitap eden Müftü Fakirullahoğlu “Modern imkanlarda ve hijyenik bir ortamda ilim öğrenme imkanına sahip olmanın Allah’ın bir lütfü olduğunu, Kur’an-ı Kerime sıkı sıkı sarılmalarını,

02-003.jpeg

O’nu okumanın yanında hükümlerini hayatlarına tatbik etmelerini, gelecekte kendilerinden istifade edilebilecek seviyede bilgi ve beceri sahibi olmak için gayret göstermelerini, milli ve manevi değerlerine bağlı kalmalarını” istedi.

Orta Mahalle Gürmeşe, Anadağ Köyü Bölek ve Beşikağaç Mezrası ile Yeşilova Köyü ziyaretinden sonra geceyi Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Umurlu mahallesinde geçiren Fakirullahoğlu, ilçedeki programını tamamlayarak il merkezine dönüş yaptı.

03-002.jpeg

Programda Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, Yüksekova İlçe Müftü Vekili Kazım Şin, Derecik İlçe Müftü Vekili Serdar Kılıç ve şube müdürleri İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’na eşlik etti. Hakkarihabertv.com

04-001.jpeg
   

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim