• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari işkurum'u 2013

Hakkari işkurum'u 2013
Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya 2013 yılı içinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 Ahmet Kızılkaya Çalışma ve İş Kurumu’nun istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak, işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek ve çalışma ilişkileri hizmetleri olmak üzere çalışma hayatına yön veren bir kurum olarak vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır dedi.
 
Kurumun iş arayanlara ve işverenlere daha iyi hizmet sunmak amacıyla “Her İş Arayanın, Her İşverenin Danışmanı Olacak” sloganıyla hizmet kalitesini arttırdığını söyleye Kızılkaya, bu kapsamda iş arayanların bilgi, yetenek ve ilgilerine uygun mesleklere yönlendirilmesine çalışılırken, bir yandan da işverenlerin personel taleplerine ilişkin firmaya özgü danışmanlık hizmeti sunduğunu söyledi.
 
 “İŞ KUR’A KAYITLI İŞ GÜCÜ SAYISI ARTTI”
  İş Kur’a kayıtlı işgücü sayısı 2012 yılında 14 bin 278 iken, 2013 yılında bu sayının 23 bin 800’e ulaştığını ifade eden Kızılkaya, bu kayıtlı işgücünün artması ve kurumun  yaptığımız tanınırlık çalışmalarının neticesinde, farkındalığının arttığını gösterdiğini belirtti.
 
“374 İŞYERİNİ ZİYARET ETTİK”
  Kızılmaya, ”Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2013 yılı içerisinde İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla işverenlerin İş Kur olanaklarından ve faaliyetlerinden daha fazla yararlanması için 374 işyeri ziyareti,bin 915 kişiye iş arama kanalları ve iş arama becerilerinden planlı bir şekilde yararlanması için bireysel görüşme ve aynı şekilde öğrencilere ve kursiyerlere iş arama kanallarını ve iş arama becerilerini ve mesleki bilgilendirme amacıyla 143 eğitim öğretim kurumu ziyareti gerçekleştirdi” dedi.
 
“BİN 500 KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM SAĞLANDI”
  Kızılkaya, “İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen, işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla kurum tarafından 2013 yılında Toplam Yararına Programı ( TYP) kapsamında yaklaşık bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağladı” dedi.
 
“384 MESLEK İSTİHDAM KURSU DÜZENLENDİ”
  İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla kurumun 2013 yılı içerisinde meslek, 348 istihdam garantili kursların açıldığını ifade eden Kızılkaya, “Açılan meslek istihdam kursundan 25 engelliden 12 kişi yararlandı.
 
Kuruma kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 100 kişiye girişimcilik belgesi verildi. Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla İşbaşı eğitim programından 211 kişi yararlandı” dedi.
 
  “414 KİŞİ ÖDENEK ALMAYI HAK KAZANDI”
  Bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenlere, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılandığını ifade eden Kızılkaya, “Aile fertlerinin zor duruma düşmelerini önlemek amacıyla 2013 yılı aralık sonu itibariyle il müdürlüğümüze 739 kişi işsizlik sigortası başvurusunda bulunurken, bunlardan 414 kişi ödenek almaya hak kazandı” dedi.
 
  “ÖZEL SEKTÖRDE 421 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”
  Kurumun aracılığıyla özel sektörde 335, kamu sektöründe de 86 olmak üzere toplam 421 kişi istihdam edildiğini ifade eden Kızılkaya, “Üniversite öğrencilerinin kariyer planlarına katkı sağlamak ve kurum tanınırlığını ve farkındalığını artırmak amacıyla Hakkari Üniversite’nde “İş Kur İrtibat Bürosu” kuruldu.
 
İlçelerimiz de ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde çalışan sosyal incelemecilere kurum web portalının kullanımı ve gelen vatandaşların kurum hizmetlerinden istifade edebilmesi ve doğru yönlendirilmesi amacıyla eğitim verildi. İlçelerde oturan vatandaşların kurum hizmetlerine hızlı ve kolay erişimi için il merkezine gelmeden belediyelerdeki veya Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki hizmet noktalarına başvurabilmeleri mümkün kılındı” dedi.
 
“İŞ ARAYANLAR BU ADRESE BAŞVURSUNLAR”
  Kariyer günleri ile öğrencilerin kariyer planlamasına destek sunacak stant çalışması, seminer ve kayıt işlemlerinin de yapıldığını ifade eden Kızılkaya, “Ayrıca ildeki iş arayanları aracısız olarak işverenlerle buluşturmaya çalıştık.
 
Kurumumuzun web sitesi; http://www.iskur.gov.tr adresinden interaktif uygulamaları ile iş arayanların kendi portföylerini oluşturma, cv hazırlama ve iş arama hizmetleri sunulmakta ayrıca 444 75 87 numaralı telefonundan direkt iş meslek danışmanlarımıza irtibata geçme olanağı sunulmaktadır.
 
Son olarak bütün işverenleri kurumumuza davet ediyoruz. İlimizdeki istihdamın arttırılması için bütün işverenlerin elini taşın altına sokması gerekir. Bu amaçla İş Kur olarak gerek teşvikler gerekse de her konuda danışmanlık faaliyetleri ile yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
 
Bu haber toplam 9386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim