• BIST 9997.79
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari kadın merkezi hizmete açıldı

Hakkari kadın merkezi hizmete açıldı
Hakkari'de hizmete açılan Kadın Merkezi'ne kadınların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Haber: Feyzullah Taş-Hakkari Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği (HAKSAD) tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 'Hakkari Kadın Merkezi'nin açılışına katılan kadınlar, koşu bandı ile tanıştı. Halife Derviş Mahallesi Demir Apartmanı'nda hizmete giren 'Hakkari Kadın Merkezi'nin açılışını, Hakkari Valisi Muammer Türker yaptı. Burada bir konuşma yapan Hakkari Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği Başkanı Gülşen Güler, slayt gösterisi eşliğinde proje hakkında detaylı bilgi verdi.

sodes.jpgSODES kapsamında başlatmış oldukları projenin 12 ay süreceğini belirten Güler, hizmete giren merkezde 135 kursiyerin eğitim göreceğini söyledi. Üniversite ve lisede okuyan 15 kıza burs bağladıklarını da ifade eden Güler, proje kapsamında dolaylı olarak 3 bin 600 gönüllü kadına ulaşılarak meslek alanında destek sağlanacağını belirtti. Güler, "Kadın merkezinde müzik, güzel sanatlar, spor ve mesleki eğitim beceri kazandırma kursları, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik faaliyetleri, kültür, sanat ve spor etkinlikleri yer almaktadır.

Projenin genel amacı ise ulaşacağımız kadınları eğitim, sağlık, aile planlaması, çocuk gelişimi, kadına şiddet, aile içi iletişim, insan hakları ve demokratikleşme konularında bilinçlendirerek onların ekonomik, kültürel, toplumsal güçlenmelerine katkı sağlamaktır.

Ayrıca sportif faaliyetlere teşvik etmek için fitness salonumuzda uzman eğitimcilerimiz eşliğinde kadınlarımızın spor yapmaları ve keyifli zaman geçirmeleri sağlanacaktır. Evlerine kapanarak zamanlarını yeteri kadar değerlendiremeyen kadınlarımız için el sanatları kursumuz kapsamında resim, ebru, ahşap boyama ve kurdele sanatı eğitimi verilerek hem zamanlarını doğru kullanmaları hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlanacaktır. Kadın merkezimizde 18-29 yaş arasındaki kızlarımıza da bağlama ve keman kursu verilerek yeteneklerinin farkına varmalarına yardımcı olunacaktır" dedi.

"SODES HAYAT VERİYOR"
Vali Muammer Türker ise, 2 yıldır Hakkari'de uygulanmakta olan SODES çalışmaları kapsamında sivil toplumun Hakkari'nin ve bölgenin genel sorunlarına el atıyor olmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti. Türker, "Eskiden sadece temsili demokrasi vardı. 5 yıldır bir sandık önüne gelince insanlar yönetime katılıyordu. Bu tür şeyler geride kaldı. Artık katılımcı bir anlayış var. Bizim de üyesi olmayı hedeflediğimiz Avrupa Birliğinde sivil toplum başlı başına bir yönetim unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Sivil toplumla diyaloğun geliştirilmesi de Avrupa Birliğinin başlıklarından bir tanesidir. Türkiye'de de çeşitli kurumlar hazırladıkları projelerle çalışmalarına katkı sunuyor. Fakat buradan bir tanesi, özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerinin yararlanması amacıyla SODES gibi programlarla projeler hayata geçiriliyor. Bizim bölgemizde daha önceden sadece GAP bölgesinde başlamış ve oradaki 9 vilayet ile sınırlıydı. Geçen yıldan itibaren SODES projeleri diğer illeri de kapsayacak şekilde
genişletildi.

Biz de burada ikinci yılımızda dezavantajlı kadınlarımıza SODES kapsamında destek olmaya çalışıyoruz. Bu projeyi hayata geçiren derneğimize, dernek üyelerimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bu arada açılışa katılan 45-50 yaşlarındaki bazı bayanlar ise, spor salonunda koşu bandı ve değişik spor aletlerini ilk defa kullanmanın heyecanını yaşadı. Bu aletler sayesinde kendilerini daha zinde hissettiklerini söyleyen kadınlar, mahalle içinde bayanlara yönelik böyle bir salon açıldığı için mutlu olduklarını ifade etti. Kurs öğretmeni Sevda Şahin ise, bayanlara aletlerin nasıl çalıştığını gösterdi. Ayrıca ünlü sanatçı Kemal Çiftçi'nin de yakında burada bayanlara yönelik kurs başlatacağı belirtildi.

hakkari-kadin-merkezi-3.jpg

hakkari-kadin-merkezi-1.jpg

 

hakkari-kadin-merkezi-2.jpg

 

Bu haber toplam 7251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim