• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari KESK anma programı düzenledi

Hakkari KESK anma programı düzenledi
Hakkari Kesk Şubeler Platformu 10 Ekim 2015 Ankara katliamında yaşamını yitirenler için anma programı düzenledi.

KESK binasında düzenlenen anma programına Kesk üyeleri katıldı. Burada basın açıklamasını okuyan Ses Dönem Sözcüsü Sibel Dinç Soydan, 6 ay önce Ankara Tren garında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 101 emekçi için anma programı düzenlediklerini söyledi.

10 Ekim 2015'de meydana gelen patlamada yaşamlarını yitiren 101 insanın failinin hala bulunmadığını ifade eden Dinç Soydan, bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle ülkemizin içine sürüklendiği çatışmalı ortama dur demek istedik dedi.

BARIŞ MİTİNGİNİ KANA BULADILAR

Dinç  Soydan,” Bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle ülkemizin içine sürüklendiği çatışmalı ortama dur demek istedik. Ülkemizdeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak, kendi var oluş ortamımızı korumak, emeğin haklarıyla barış ve demokrasi arasındaki dolaysız irtibatı kurmak istedik.

Çatışmalardan en çok etkilenen, bedel ödeyenler olarak iktidarın gerilimi artırıcı, kutuplaşmayı derinleştirici ve çatışmaları yaygınlaştıran politikalarına karşı halklarımızın ve emekçilerin özlemi ve talebi olan barış sesini yükseltmek, beyaz güvercinlerimizi ve balonlarımızı gökyüzüne uçurmak istedik”

ANKARA’DA 101 ARKADAŞIMIZI YİTİRDİK

 Saldırıda 101 arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik. 10 Ekim Katliamı emek, demokrasi ve barış mücadelemizde artık bir dönüm noktasıdır. Geleceğimizi belirleyecek bir nitelik taşımaktadır. Katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, yeni saldırılar kaçınılmaz olacaktır dedik. 10 Ekim katliamında hedef, emektir, barıştır, demokrasi talebidir.

OLAYIN FAİL BELLİDİR

Bizler, savaşın tam ortasında emek, barış, demokrasi dediğimiz için bize bir bedel ödetildi. Fail mi arıyoruz? Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kim kimler rahatsız oluyorsa failler onlardır. Kimler hak arama mücadelesinden korkuyorsa, kimler sokakları emekçilere kapatmak istiyorsa failler onlardır”

KATLİAMIN ÜZERİNDE 6 AY GEÇTİ

Bu gün katliamın üzerinden tam 6 ay geçti. Biz geride kalanlar olarak bu katliamın sorumluların açığa çıkarılmasının takipçisi olacağımız sözünü yineliyoruz ve bu kapsamda 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğinin kurulmuş olduğu bilgisini tüm üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşmak ve bu derneğin adalet arayışımızın kriz masası olacağını belirtiyoruz.

Dernek ayrıca diğer illerde bulunan ailelerle de irtibat halinde olacaktır. Bu vesile ile 10 ekim Ankara katliamını bir kez daha kınıyor ve arkadaşlarımızın anılarına sahip çıkacağımızı deklere ediyoruz “ şeklinde konuştu. Anma programı sinevizyon gösterimi ile program sona erdi. Hakkarihabertv.com

hakkari-kesk-m.jpg

Bu haber toplam 3662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim