• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

HAKKARİ KESK (SSGSS)Yİ PROTESTO ETTİ

HAKKARİ KESK (SSGSS)Yİ PROTESTO ETTİ
Hakkari Kesk Şubeler Platformu Ak Parti'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı Hakkari'de yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

 Öğretmenler Evi karşısında yazılı bir basın açıklaması yapan Hakkari Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık    Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısına tepki gösterdi.  Ata,” AKP' nin balonları patlıyor, masalları bir bir açığa çıkıyor. Gündeme geldiği günden itibaren sonunun bugün yaşananlar olacağını ısrarla, inatla söylememize rağmen AKP, çeşitli yargı kararlarının da etrafından dolanarak SSGSS yasasını yürürlüğe sokmasının üzerinde bir yılı geride bırakılırken AKP' nin vaatlerinden geriye eser kalmadı”

 

 Sağlık güvencesi olmayan hiçbir vatandaş kalmayacak denildiğini belirten Ata halen milyonlarca vatandaşın sağlık güvencesinden yoksun olduğunu söyledi. Prim ödeyebilenden prim alınacak, ödeyemeyenin primini devlet ödeyecek denilmesine rağmen kriz nedeniyle işsiz kalan yüz binlerce emekçi ve ailesi sağlık güvencesini de kaybettiğini ifade eden Ata,” Tüm sağlık harcamaları kapsamda olacak, sigortalılara mevcut olanların dışında yük getirilmeyecek” dendi. Muayene ücretleri yaklaşık yüzde 700 oranında artırıldı. Hastaneye yatan, ameliyat olan hastalara katılım payı zorunluluğu getirildi. İlaçta devletin ödediği pay düşürülüp hastaların ödediği pay yükseltildi. 18 yaşın altındaki çocuklar sağlık yardımlarından koşulsuz olarak yararlanacak dendi. Anne ya da babası GSS primi ödemeyen 18 yaş altı çocuklar için yeni kısıtlamalar getirildi. Hastane kuyrukları bitecek, herkes istediği hastaneye gidecek” dendi. Kuyruklar devam ediyor, sevk uygulaması yeniden başladı, özel hastanelere gidenler büyük paralar ödedi”

 

 

 ÖZEL HASTANE PATRONLARINA YENİ GELİR KAYNAKLARI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

  Ata,”Bunlar yetmiyormuş, çok büyük sağlık hizmeti verilmiş, herkese sağlık güvencesi sağlanmış ve bunlar ekonomiye büyük yük getirmiş gibi şimdi de yeni bir propaganda başlatıldı. Dikiş tutmayan bütçedeki açık sağlık harcamalarına bağlanıyor. “Yeni önlemler” adı altında ceplerimize göz dikiyorlar. Çok uluslu şirketlere, tıbbi cihaz-teknoloji üreticilerine, özel hastane patronlarına yeni gelir kaynakları yaratmaya çalışıyorlar,”

 

 SAHTE KARNE İLE DOKTORA GİTMEK ZORUNDA KALAN HAMİLE KADINLARIMIZDIR

  Ata,” Sağlıkta Dönüşüm Programı dedikleri tam da ortaya çıkan bu tablodur. Ama bununla sınırlı değildir. Taşeron işçisinden radyasyon altında çalışan röntgen teknisyenine-doktoruna, eczacısından ebesine bütün sağlık emekçilerinin çok zor koşullar altında çalışmasıdır “Sağlıkta Dönüşüm Programı”! Sağlık güvencesi olmadığı için sahte karne ile doktora gitmek zorunda kalan hamile kadınlarımızdır “Sağlıkta Dönüşüm Programı”! Parası olmayanlara dolmuşu önerirken kendileri taksiden, helikopterden inmeyenlerin projesidir bu proje… Çıkarmada ısrarlı oldukları Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı “Sağlıkta Dönüşüm Projesi”nin bir ayağı olup sağlık hizmetleri kamu hizmetleri statüsünden tümüyle çıkarılmaktadır,”

 

 HASTANELER TİCARETHANE, SAĞLIK EMEKÇİLERİ MODERN KÖLE

     HASTALAR MÜŞTERİ OLARAK GÖRÜLMEKTE

  İsmail Ata,” Geldiğimiz noktada primini ödemeden, katkı payı ödemeden, muayene ücreti ödemeden, ilaçta üzerinize düşeni ödemeden muayene olmanız mümkün değildir. Ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir temel bir insan hakkı olan sağlık şirketlerin talan alanına dönmüş durumda. Hastaneler ticarethane, sağlık emekçileri modern köle, hastalar müşteri olarak görülmekte. Buradan soruyoruz; eğer sağlığı, eğitimi paralı hale getiriyorsanız, her aşamasında yeni paralar alıyorsanız size neden vergi verelim? Dolaylı ve dolaysız vergilerle Avrupa'da en çok vergi veren vatandaşlar olarak nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmeti istemek en doğal hakkımız değil midir?

 

 AKP'NİN NEO LİBERAL POLİTİKALARI SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR

  AKP' nin neo liberal politikaları sağlığımızı tehdit ediyor diye konuşmasına devam eden İsmail Ata,” İnsanlarımızın ihtiyaçları ve insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi için değil, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü ve sermayenin sınırsız kar hırsını tatmin için çıkarılan SSGSS yasasının yürürlükten kaldırılması gerekmektedir. Bütün sağlık harcamaları genel bütçeden karşılanmalıdır. Çünkü bizler vergilerimizi verirken en başta sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarımıza kaynak sağlansın diye veriyoruz.Katılım payı, muayene ücreti gibi ek ödemeler derhal durdurulmalıdır.

 

  SAĞLIK EMEKÇİLERİ GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMINA KAVUŞTURULMALIDIR.

  Ata,”Sağlık hizmetlerinde “taksiye binenler, dolmuşa binenler, yaya yürüyenler” gibi eşitsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Sağlık emekçileri güvenli çalışma ortamına kavuşturulmalıdır. Sağlıkta taşeronlaşmaya son verilmelidir. Bizler, gerçekleri ortaya koymaya ve SSGSS yasasının içyüzünü teşhir etmeye devam edeceğiz. Sesimize kulak tıkayan ve politikalarında inat eden Hükümet bu tutumundan vazgeçinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 25 Kasım'da kamu emekçilerinin yapacağı grev de bu mücadelenin bir parçasıdır. Emekçileri, işsizleri, yoksulları, toplumun tüm duyarlı kesimlerini 25 Kasım eylemine çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Basın açıklamasına bazı sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

(Hakkarihabertv.com) özel

 

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ALEV ALAN ZIRHLI ARAÇ BÖYLE YANDI05 Ağustos 2010 Perşembe 13:03
  • ÇOCUKLARIMIZ BORÇLU DOĞUYOR...05 Ağustos 2010 Perşembe 11:28
  • HAKKARİ`DE HAVA HAREKETLİLİĞİ...05 Ağustos 2010 Perşembe 10:54
  • KÖY OKULUNDA KPSS`YE HAZIRLANIYOR04 Ağustos 2010 Çarşamba 17:05
  • HAKKARİ`DE KUŞLARA MODERN YUVA..04 Ağustos 2010 Çarşamba 15:35
  • BAŞKAN ASLAN YETKİLİLERE SİTEM ETTİ..04 Ağustos 2010 Çarşamba 14:47
  • ZABITA`DAN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM04 Ağustos 2010 Çarşamba 12:55
  • CİLO DOĞA DERNEĞİ KİME ÖFKE SAÇTI...03 Ağustos 2010 Salı 12:54
  • MAHALLE GÖÇÜNÜ BELEDİYE ÖNLEDİ...02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:45
  • AŞİRET BÜYÜKLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI..02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim