• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari Kesk'ten cemaat açıklaması

Hakkari Kesk'ten cemaat açıklaması
Hakkari KESK Şubeler Platformu yazılı bir açıklama yaparak bir üyemiz dahi darbecilerle, Gülen Cemaatiyle İlişkilendirilemez denildi.

KESK Şubeler Platfoırmu tarafından yapılan yazılı açıklamada,"Bir Üyemiz Dahi Darbecilerle, Gülen Cemaatiyle İlişkilendirilemez! Bu Sürecin Cadı Avına Dönüştürülmesini Kabul Etmiyoruz!

“Mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve anti demokratik uygulamaların hedefi olan Konfederasyonumuz KESK, kurulduğu günden bugüne darbelerin asıl hedefinin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu savunmuş, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum almıştır.

Özellikle belirtmek isteriz ki,

·​ 12 Eylül askeri darbesinin sonuçlarıyla bugüne kadar ciddi ve etkili bir hesaplaşma ve yüzleşmeye girilmemiş olması,

·​ Toplumsal barıştan güç alan demokratik bir yaşamın inşa edilmemiş olması,

·​ Tekçi, otoriter, ayrımcı ve kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımayan politika ve uygulamaların “ben yaptım oldu” denilerek hayata geçirilmesi,

Bilindiği üzere darbeler, hukuku askıya almanın ve gücü elinde tutanın kudretine herkesin itaat etmesini sağlamanın temel aracıdır. Bu nedenledir ki darbeci yönetim aklından kurtulmanın yegane yolu herkesin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, evrensel hukuk normlarının içselleştirilmesi ve emekten, demokrasiden, barıştan yana tavır alınmasından geçmektedir.

Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan “açığa alma dalgası”, yetkililerin açıklamalarına rağmen hükümeti eleştiren ve hükümete karşı muhalif tavır alanlarda çeşitli tedirginliklere yol açmaktadır. Bunun en temel nedeni ise açığa alma dalgasının cadı avına dönüşmesi yönünde atılan adımlardır.

Sendikamız üyeleri açısından konuya yaklaşıldığında 300 ü aşkın  üyemiz bu cadı avına dahil edilmiştir.  Söz konusu 300 üyemize daha yakından bakıldığında ise karşımıza çıkan tablo şu şekildedir:

·​  Açığa alınan üyelerimizin ciddi bir kısmı da sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açığa alınmıştır.

·​ 10 u aşkın  akademisyen üyemiz, görev yaptıkları üniversitelerin yönetimlerince açığa alınmıştır.

·​ Bu  akademisyenden 4’ü, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için cezalandırılmak istenmiş, Hakkari Üniversitesi yönetimi imzacı oldukları gerekçesiyle 2 üyemizi açığa alınmıştır. “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzalayan üyelerimize karşı husumet güden Tunceli Üniversitesi yönetimi ise söz konusu cadı avını fırsat bilerek yine iki akademisyen üyemizi açığa almıştır.

·​ Mersin Üniversitesi Rektörü de OHAL fırsatçılığına soyunmuş, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzalamaları nedeniyle 2 akademisyen üyemizin sözleşmesini haksız ve hukuksuz olarak uzatmamıştır. Böylelikle Mersin Üniversitesi yönetiminin barış talep ettiği için işten attığı üye sayımız 8’e yükselmiştir.

Altını çizerek ifade etmek gerekirse bugüne kadar konfederasyonumuz başında Fethullah Gülen’in bulunduğu yapılanmanın her türlü saldırısına, iftirasına ve yargı operasyonuna maruz kalmış, bu örgütün kadrolarının hedefinde yer almış, hukuksuz idari ve adli soruşturmalarla sindirilmek istenmiş,

bu örgüte ve politikalarına dair eleştirilerini yüksek sesle dile getirmiş, hükümeti bu konuda defalarca uyarmıştır ve dişe diş bir mücadelenin içinde olmuştur. Sınavlardaki kopya skandallarından, kadrolaşmaya; yargının ve medyanın ele geçirilmesinden, hizmetlerine sunulan rant alanlarına; üniversitelerin içinin boşaltılmasından, öğrenci yurtlarıyla bu cemaatin ihya edilmesine kadar her alanda mücadelesini ortaya koymuş bir konfederasyonuz.  

Hal böyleyken, üyelerimizin ve sendikalarımızın adının bu örgütle yan yana anılır olması kabul edilemez bir durumdur!

Ayrıca bugüne kadar tüm kamu alanındaki idareci atamalarında belirleyici olanların, liyakat yerine yandaşlık ilkesiyle hareket ettikleri ve bunun adına da hizmet sendikacılığı dedikleri unutulmamalıdır! Yaşananların sorumluluğunu,

Gülen yapılanmasının palazlanmasına katkı sunanlarda değil de aralarında üyelerimizin de olduğu kamu emekçilerinde aramak, sorunun kapsamlı değerlendirilmediğini göstermektedir. Kaldı ki darbe girişiminin parçası olmamış kişilerin “darbecilik” suçlamasıyla açığa alınması, gözaltına alınması ve ardından “hata yapılmış” denmesi de kabul edilemez.

Dolayısıyla darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasından bugüne savunduğumuz en temel ilke, tüm sürecin evrensel hukuk ilkelerine uygun yürütülmesi ve farklı mağduriyetlere izin verilmemesi olmuştur. Bu kapsamda;

·​ Gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan başta ilimizdeki üye ve sendika yöneticilerimiz olmak üzere, hakkında darbecileri ve darbeyi desteklediğine dair hukuka uygun, somut ve ikna edici delil bulunmayan tüm emekçilerinin mağduriyetine son verilmesini, görevlerine dönmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz.

·​  Başta Hakkari Üniversitesinde açığa alınan 2 üyemiz ile Mersin Üniversitesi Rektörü’nün keyfi, siyasi ve hukuksuz işlemlerle barış talebinde bulunan 8 üyemizin işten atmasını asla kabullenmeyeceğimizin, üyelerimiz görevlerine dönene kadar bu sürecin peşini bırakmayacağımızın özellikle bilinmesini istiyoruz!

 İlimizde sendika yöneticilerimize daha önce başlatılan soruşturmaların bu döneme sıkıştırılması manidardır.

·​ Barış talebinin demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olması nedeniyle  “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenler hakkında yürütülen idari soruşturmaların düşürülmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz!

Açığa Alınan Eğitim Emekçileri ve tüm kamu emekçileri  Nedeniyle Oluşan Boşluk Sözleşmeli İstihdamla Doldurulmamalıdır!

Ancak, ileride oluşabilecek çeşitli mağduriyetlerin de hükümet tarafından başka bir fırsatçılıkla ele alındığını görmekteyiz.

Kadrolaşma dışında hiçbir sonuca yol açmayan “sözlü sınav” uygulamasına tekrar başvurulmuş olması hükümetin liyakati değil kendisine itaati temel alacağını da göstermektedir.

KESK olarak, “sözleşmeli, taşeron, kiralık işçi büroları” gibi esnek ve güvencesiz istihdamın temel biçimi olan bir uygulamayla kamuda oluşan açığın  kapatılmasının amaçlanmasını kabul etmediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Darbe girişiminden çıkarılacak ders, kamu personeli rejiminde kadrolaşma çabalarına son verilerek güvenceli istihdamın ve liyakat ilkesinin benimsenmesi olmalıdır.

Etkili yargı denetiminden kaçırılmış “sözlü sınav” uygulamalarının, sadece kadrolaşmaya hizmet edeceği açıktır. Bu nedenlerle aynı işi yapan emekçiler arasında hiyerarşik ilişkiler yaratmak yerine dayanışmayı temel alan; öğretmen açıklarının kadrolu ve güvenceli atamalarla gidermeyi hedefleyen politik bir yaklaşım benimsenmeli ve eğitim hizmeti yeni sorunlarla karşı karşıya bırakılmamalıdır.

Açığa Alma Uygulamalarını Yakından Takip Ediyor, Üyelerimizin Mağduriyetini ve Hukuksuzlukları Engellemek İçin Gerekli Tüm Girişimlerde Bulunuyoruz!

KESK olarak belirtmek isteriz ki her bir üyemizin yanındayız ve hiçbir üyemizi bu kaotik ortamda yalnız bırakmayacağız.

Bu süreci Konfederasyonumuz aleyhine fırsata çevirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz! Açığa alınan her bir üyemizin hakkını hukukunu sonuna kadar koruyup, en kısa sürede görevlerine döndürme kararlılığında olacağımız bilinmelidir.

Üyelerimizin de en kısa sürede görevlerine döneceğinden kimsenin kuşkusu da olmamalıdır!”"denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:40
  • Eş Başkanlardan 1 Mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:11
  • Dem Parti'den 1 mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:09
  • Başkan Özkan'dan 1 Mayıs işçi bayramı mesajı!01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:07
  • Eş Başkanlar çöp transfer merkezini denetledi30 Nisan 2024 Salı 19:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim