• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari Kesk'ten Yüksekova açıklaması

Hakkari Kesk'ten Yüksekova açıklaması
Hakkari Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ses Eşbaşkanı Musa Bor, Yüksekova halkı ile dayanışma içerisinde olma çağrısı yaptı.

KESK binasında yazılı bir açıklama yapan Hakkari Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ses Eşbaşkanı Musa Bor, Cizre, Silopi, Dargeçit ve Sur ile başlayan sokağa çıkma yasakları, Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da devam ettiğini söyledi.

Bor,”Ortadoğu'daki dini ve etnik çatışmaların ülkemize taşınması demektir. Bu kaostan çıkış, çatışmalarla, şehirleri ve ilçeleri yıkmakla, ülkeyi sıkıyönetim yasaları ile yönetmekle değil, toplumun tüm kesimlerine güven verecek toplumsal barışı sağlayacak ve ülkeyi uçurumun kenarından çekip alacak adımlar atmakla olur.

Bu çatışma sürecinin bir devamı olarak Yüksekova ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağının halkta yarattığı mağduriyetler; ilçe genelinin çevre il, ilçe ve köylere göç ettiğini, bunlar arasında kronik hastalığı olanlar, tedavileri süreklilik isteyenler,

örneğin diyaliz hastaları gibi  yine kamu çalışanlarının bir çoğunun geçici görevlendirme, izin vs. nedenlerle işyerlerine gidemiyor olmaları düşünüldüğünde daha fazla mağduriyet yaşanmaması için sokağa çıkma yasağının  biran önce kaldırılmasını, insanların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerinin ve kamu çalışanlarının işlerine dönmeleri,

öğrenci ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda eğitim öğretime başlamaları sağlanmalıdır. Daha fazla kan dökülmeden demokratik yollarla ülkemizin temel sorunları çözüme kavuşturulmalıdır. Taraflara çağrımız silahların susturulması, müzakere sürecine dönülmesi ve toplumda barış ortamının sağlanmasıdır”

YÜKSEKOVA HALKI İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLALIM
Yüksekova halkı ile dayanışma içersinde olalım çağrısını yenileyen Eşbaşkan Bor,”Daha öncede halka yaptığımız Yüksekova halkı ile dayanışma içerisinde olma çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

”Tüm halkımızı  evlerini açmaya, ekmeğini paylaşmaya davet ediyoruz. Gelen ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının,  kira, eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması için tüm halkımızı seferberlik ruhu içinde hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.İHA
 

 

Bu haber toplam 3038 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim