• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari kurallara uydu evinde kaldı

Hakkari kurallara uydu evinde kaldı
Korona virüs salgına karşı 'Evde kal' çağrısına Hakkarili vatandaşların uymasıyla birlikte caddeler ve sokaklar boş kaldı.

Türkiye'de korona virüsü vakalarının tespit edilmesinin ardından ülke genelinde tedbir amaçlı yoğun bir çalışma başlatıldı.

İran ve Irak ülkelerine komşu olan Hakkari’de de önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. Uyarının yaptığı günden beridir Hakkari Valilisi/Belediye Başkanı İdris Akbıyık’ın talimatları doğrultusunda il genelinde virüse karşı seferberlik başlatıldı. 81 ile gönderilen genelgenin gereğini en iyi şekilde yerine getiren Hakkari Valiliği en ufak bir ayrıntıyı bile gözden kaçırmıyor.

Dezenfekte çalışmaları bir yandan denetimlerin bir aynadan sürdüğü Hakkari’de virüsle mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekmedikçe evden çıkmayın talimatı ve Hakkari valiliğinin yaptığı anonslara Hakkarili vatandaşlar uymaya başladı. 


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Sabah saatlerinde denetime çıkan Hakkari Zabıta Müdürlüğü ekipleri en ufak bir ayrıntıyı bile gözden kaçırmadı. Daha önce kapanması gereken işyerleri tekrardan denetleyen zabıta ekipleri, sadece paket servisi yapan pastane ve lokantaları büyük bir titizlikle denetledi.

Maske, Eldivan ve hijyenik konusunda esnafları uyaran zabıta ekipleri vatandaşlara da uyarıda bulunarak 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmaması yasağına uymasını yeniden hatırlattılar.

Denetimleri memnuniyetle karşılayan vatandaşlar Hakkari Valiliğine, Belediye Başkanlığı ekiplerine teşekkür ettiler.

Kent merkezinde dolaşan birkaç gencin ellerindeki eldiven ve ağızlarındaki maskeleri ise, alınan tedbirleri gözler önüne serdi. Kurallara en iyi şekilde riayet eden Hakkari’de vatandaşların evlerinde kalmayı tercih etmesi üzerine caddeler ise boş kaldı. Haber: Feyzullah Taş

01-313.jpg02-256.jpg03-198.jpg

 

 

Bu haber toplam 4419 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim