• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ KÜRT KENTİDİR

HAKKARİ KÜRT KENTİDİR
Belediye Başkanlığı şehir merkezine konulmak üzere yaptırılan ve üzerinde Kürtçe olarak Şaredariya Colemerge (Hakkari Belediyesi) yazılı kutuları sembolik olarak ilk belediyenin önüne bıraktı.
Hakkari de Kürt açılımı

Demokratik Kürt açılımının tartışıldığı şu günlerde Hakkari Belediyesi de kendi bünyesinde bir açılım yapmaya başladı. 100 adet çöp kutularının üzerine Kürtçe olarak Şaredariya Colemerge (Hakkari Belediyesi) yazdırıldı. İlk çöp kutusunu Belediye önüne bıraktıran Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, “Hakkari bir Kürt kentidir. Biz de bunu göz önünde bulundurarak çöp kutularının üzerine Kürtçe yazı yazdırdıklarını belirtti. Çöp kutularının şehrin değişik cadde ve sokaklarına bırakılacağı belirtildi.

 

 Bedirhanoğlu;” Hakkari bir Kürt kenti ve bu yüzden onların diliyle hitap ediyorum.
Herkes biliyor artık Hakkari nin bir Kürt kenti olduğunu. Hakkari nin yüzde yüzü Kürt tür. tabi dışarıdan gelip burada memurluk yapan memurlar da bu kentte çalışan memurladır. Bu memurların arasında Türk olabilir, arap olabilir. Bunlara diyeceğimiz bir şey yok. Biz onlara gerekli saygıyı da gösteririz. Gerekli değeri de veririz. Fakat Hakkari bir Kürt kentidir. Hakkari'ye hitap etmemiz Kürtçe de olur, Türkçe de olur. Türkçe devletin resmi dilidir. Fakat Kürtçe bu halkın dilidir. Bu halkın diline hiç kimse kilit vuramaz. Çöp kutularının üzerinde bu halkın diliyle de “Şaredariya Colemerge” yazdık. Türkçe, Hakkari Belediyesi anlamına geliyor. Biz kendi dilimizle Hakkari Belediyesi deme hakkımız da vardır. Hiç kimse bizi bununla yadırgayamaz. Yadırgayan varsa bizimle empati kursun. Kendisini bizim yerimize koysun. Onların yüzde yüz yaşadığı bir şehirde eğer onların diliyle yazılmasa, sadece Kürtçe yazılsa onların hoşuna gider mi. Bizler iş başına gelirken halkımıza hizmet sözü vermiştik. Gücümüzün yettiği kadar imkanlar nispetinde Hakkari'nin sorunlarını en aza indirgemek için çalışacağımızı belirtmiştik. Bu sorunların başında çevre temizlik sorunudur. Bu temizlik sorunu koyacağımız çöp kutuları bunu çözmez. Fakat bu bir başlangıçtır. Bu konuda temiz bir çevre için hep beraber el ele vermeliyiz” şeklinde konuştu. (Hakkarihabertv.com)

Bu haber toplam 3180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim