Hakkari manzarası geceye damga vurdu
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Hakkari’nin yüksek rakımlı bölgelerinde mevsim geçişinin en yoğun hissedildiği günlerde düzenlenen etkinlikte, CİSAD Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği üyeleri doğanın zorlu ancak büyüleyici yüzünü deneyimlemek amacıyla yaylada bir araya geldi.
Etkinliğe dağcılar Gıyasettin Tatlı ve Adnan Raufoğlu ile doğa severler Ersin Kaya, Bedirhan Tatlı ve Serhat Özbek katıldı. Grup, baharın başlamasına rağmen etkisini sürdüren yoğun kar örtüsü altında kamp kurarak geceyi doğanın kalbinde geçirdi.
Gündüz saatlerinde karla kaplı yaylada yürüyüş yapan ekip, bölgenin doğal güzelliklerini görüntüleyerek keşiflerde bulundu. Kışın sert yüzü ile baharın taze havasının aynı anda hissedildiği yaylada, katılımcılar mevsim geçişinin oluşturduğu eşsiz atmosferi deneyimledi. Yüksek kesimlerde yer yer kalınlaşan kar örtüsü ise etkinliği daha zorlu ve heyecanlı hale getirdi.
Gece saatlerinde kamp alanında yakılan ateş etrafında bir araya gelen katılımcılar, türküler söyleyip sohbet ederek keyifli anlar yaşadı. Soğuk hava koşullarına rağmen ekip ruhu ve dayanışma sayesinde unutulmaz bir gece geçirildi. Karla kaplı dağların ortasında kurulan kamp alanından görülen Hakkari şehir ışıkları da geceye ayrı bir güzellik kattı.
Etkinliği yerinde takip eden Muhammed Mehdi Aydın’a konuşan katılımcılar, doğayla iç içe olmanın kendileri için vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirtti.
Katılımcılar, “Kışın sertliği ile baharın umudunu aynı anda yaşıyoruz. Bu coğrafyada doğa her mevsim ayrı bir hikâye anlatıyor. Zorluklar olsa da burada olmak her şeye değer.” ifadelerini kullandı.
Doğa aktivistleri ayrıca bu tür etkinliklerin yalnızca bir spor faaliyeti olmadığını, doğa bilincinin artırılması ve çevrenin korunması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Doğa bize emanet. Bu güzellikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğu.” değerlendirmesinde bulundu.
Merga Bütan Yaylası’nda gerçekleştirilen kamp etkinliği, kış ile baharın buluştuğu eşsiz bir doğa deneyimi olarak hafızalarda yer edinirken, bölgenin doğa turizmi potansiyelini de bir kez daha gözler önüne serdi. Haber: Muhammed Mehdi Aydın/ özel haberi


