• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari MEM’den Özel Eğitim farkındalığı kursu

Hakkari MEM’den Özel Eğitim farkındalığı kursu
Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve RAM İşbirliği ile ”Özel Eğitim Farkındalığını Artırma Kursu” düzenlendi.

Beveynler, öğretmen ve öğrenciler gibi farklı kesimlerden ilgi gören özel eğitim farkındalığı kursu, Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazif Tatlı ve çeşitli okulların özel eğitim öğretmenleri ile rehberlik/psikolojik danışmanların katıldı.

Kursun açılış konuşmasını yapan Müdür Gür, Özel eğitimin dünyada, gittikçe gelişen önemli bir alan olduğunu; özel eğitim uygulamaları alanında, hem ülke olarak hem de il olarak iyi bir düzeyde olduklarını söyledi.

Gür," Düzenlediğimiz bu kurs programıyla özel eğitim konusunda, toplumumuzun her kesiminden bireylerin bilgi ve duyarlılığını arttırmayı hedefledik. Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı uzmanlarımız ve alan öğretmenlerimizin iş birliğinde hazırlanmış olan bu kursumuzda, katılımcılarımız, özel eğitim uygulamalarının işleyişi hakkında, önemli bilgiler edinecekler.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın himayelerinde, ilimizde, 776 öğrencimizi, refakatçi eşliğinde, taşımalı hizmet kapsamında, temel yaşam becerileri eğitimiyle buluşturuyoruz. Özel eğitimin her alanında çok ciddi iyileştirmeler yaptık.

Özellikle özel eğitim sınıfları ve kurumlarımızla gurur duyulacak bir seviyeye geldik. Ne mutlu ki bu konuda, kemale eren öğretmenlerimizle; sevgi, merhamet, saygı, iyilik, kanaat, yardımlaşma, paylaşma, güvenilirlik, doğruluk, adalet, sabır, vatan sevgisi ve ahlak gibi değerlerle bu öğrencilerimizi donatarak önemli bir farkındalık oluşturduk ki öyle de olmalı; zira özel eğitim konusu çok hassasiyet gereken bir alan.

Biz bu konuda, öncelikle RAM merkezimizin öncülüğünde, vicdani, yasal ve dini her türlü sorumluluğu üstlenmeye devam edeceğiz.  Bu vesileyle kursumuzun düzenlenmesinde, emeği geçen tüm yönetici, öğretmenlerimize ve buraya gelerek bu ulvi farkındalık eğitiminden yararlanan siz kıymetli katılımcılarımıza, teşekkür ediyor, kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

Hakkarihabertv.com

mem.jpgmem-2.jpg

 

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim