Hakkari Merzan mahallesi domuz istilasına uğradı

Hakkari Merzan mahallesi domuz istilasına uğradı
Hakkari'nin Merzan Mahallesinde Tarım alanları domuz istilasına uğraması sonucu bağ ve bahçelerin zarar gördüğü belirtildi.

Hakkari'nin en verimli arazilerine sahip Merzan Mahallesindeki tarım alanları domuz istilasına uğradı. Kısa süre öncesine kadar dağlarda tek tük görülen domuzlar yerleşim alanlarına kadar inip bağ ve bahçelere büyük zarar verdiği öğrenildi.

Merzan Mahallesi sakinleri,"  Sürüler halinde dolaşmaya başlayan domuzların tarım alanlarına zarar veriyor. Sebze bahçelerimizde ürün hasat edemez duruma geldik. Domuz sürüsünün girdiği bahçeye adeta doğal afet varmışçasına zarar veriyor.

Eskiden tarımda en büyük sıkıntı çekirge sürüleri imiş. Şimdi domuz sürüleri oldu. O kadar zarar veriyor ki, toplu ve bilinçli mücadele olmadan baş etmenin imkanı yok. Tarımla uğraşan herkes adeta diken üstünde. Domuzlar sadece ürünü yemiyor girdiği her bahçeyi adeta talan ediyor. 

Hasat için bahçelerine giden çiftçiler gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerken, eskiden insan görünce kaçan domuzların artık kaçmak yerine saldırmaya başlıyor.

  Gündüz görünün domuzlar artık gece görünmeye başladı ve bazen akşamları evlerimizden çıkmaktan bile korkuyoruz. Yukarı ve aşağı Merzan Mahallesine musallat olan domuzlara yetkililerin bir çare bulması gerekir" şeklinde konuştular.

Merzan Mahallesi Muhtarı Cemil Çetin'de tarım alanlarına zarar veren domuz sürüsüne bir çare bulunması için ilgili tüm birimlere müracaatta bulunduklarını söyledi. Haber: Feyzullah Taş

merzanda-domuk-gorundu.jpgmerzanda-domuk-gorundu-2.jpg
 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.