• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Hakkari (MYO) dan basın açıklaması

Hakkari (MYO) dan basın açıklaması
Hakkari Meslek Yüksek Okulu (MYO) da okuyan bir grup batılı öğrenci, batıdaki çeşitli üniversitelerde eğitim gören doğulu öğrencilere baskı yapıldığını iddia ederek destek amaçlı basın açıklaması yaptı.

FEYZULLAH TAŞ HAKKARİ (İHA) - MYO bahçesinde bir araya gelen yaklaşık 50 batılı öğrenci okulun önünde toplanırken, 200 civarında doğulu öğrenci de yanlarında ayrı bir grup oluşturarak basın açıklamasına destek vererek, doğulu ve batılı öğrenciler 'Yaşasın halkların kardeşliği, faşizme karşı omuz omuza, kahrolsun faşizmin şeklinde slogan attılar.

universite-1.jpg

Batılı öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan (MYO) bankacılık bölümü 1. sınıf öğrencisi Merve Küçük Küçük, Kürt sorununun çözümü için adım atamayan hükümeti eleştirip, batıda eğitim gören doğulu öğrencilerin baskı altında olduklarını belirtti. Hükümetin oyalama politikası devam ettikçe, sorunu çatışmaya götürmek isteyen iç ve dış güçlerin her gün Kürtlere karşı belli kesimleri örgütleyerek ırkçı ve şövenist dalgayı yaydığını belirten Merve Küçük, üniversitelerde okuyan Kürt öğrenci kardeşlerimizin üzerindeki baskılar bir çok arkadaşlarının okullarını terk etmek zorunda kalmalarına neden olduğunu söyledi.

universite-2.jpg

Bu gidişat halkların kardeşlik bağlarını zayıflatmakta ve gençlik üzerinde negatif sonuçlar doğurduğunu ifade eden Küçük, 25 yıllık çatışma döneminde bugüne kadar Kürtlerin yoğun olduğu illerde hiç bir Türk kardeşimize baskı yapılmamış ve ayrımcılığa tabi tutulmamışlardır dedi.

Küçük,"İşte Hakkari üniversitesi, Diyarbakır Dicle, Urfa Harran ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile bir çok üniversite buna örnektir. Bir Türk öğrenci olarak Hakkari'den Türkiye kamuoyuna sesleniyorum. Ben nasıl ki burada rahat şartlarda okuyabiliyorsam, mahallede ev tutup bir Şırnaklı, Diyarbakırlı ile aynı odayı paylaşıyor, Kürtçe, Türkçe şarkılar söyleyip, halaylar çekip eğleniyorsak, kendimizi farklı bir yerde, farklı bir kesim olduğumuzu hissetmeden yaşayabiliyorsak, batıda okuyan Kürt öğrencilerin Kürtlerin demokratik, kültürel haklarından dolayı dışlanmamaları gerekmektedir.

Çünkü hepimiz demokratik Türkiye'de farklılıkların bir arada yaşamaya teminatı olan biz gençler bütün batı ilerindeki üniversitelerde faklı kesimlerde öğrenci arkadaşlarımıza sesleniyoruz geleceğimizi inşa etmek için biz Hakkari üniversitesi gençlerini örnek almanızı bekliyor Kütahya Zonguldak ve benzeri yerlerde okullarını terk etmek zorunda kalan arkadaşlarımızın okullarına bir çağrıda bulunuyoruz. Bu ülkenin geleceği olan biz gençlere özgürce düşünme alanlarının serbest bırakılması ülkemiz ve toplumumuz için bu gereklidir" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim