• BIST 10141.01
  • Altın 2455.239
  • Dolar 32.3006
  • Euro 35.0004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari özel güvenlik duyarlılık bekliyor

Hakkari özel güvenlik duyarlılık bekliyor
Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve hasta yakınlarının hakaretlerine maruz kaldıklarını belirten özel güvenlik personeli duyarlılık ve saygı bekliyor.

Haber: Feyzullah Taş-Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve hasta yakınlarının hakaretlerine maruz kaldıklarını belirten özel güvenlik personeli, kendilerine karşı duyarlılık ve yardım beklediklerini belirttiler.

Bir süre önce hizmete giren 150 yataklı Hakkari Devlet Hastanesi'nin güvenliğini sağlamak amacıyla göreve başlayan 36 özel güvenlik personelinin, belirlenen saatler dışında hasta ziyaretlerine gelenleri uyardığı için bıçak ve silahlı saldırıya uğradıklarını, darp, küfür ve her türlü hakaretle karşılaştıkları belirtildi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen özel güvenlik personelleri, bunca kahrı ailelerinin geçimini sağlamak için çektiklerini belirterek "Hakkari'de iş sahaları ve fabrikalar bulunmamaktadır. Hastane güvenliği için işe alındık. Hasta yakınları genellikle belirlenen saatler dışında gelip hastalarını ziyaret etmek istiyorlar. Biz de ziyaret saatlerinin belli olduğunu kendilerine izah etmeye çalışıyoruz. Ancak bize bıçak ve silah çekenler olduğu gibi bazen de darp ediliyoruz veya ağır küfürlere maruz kalıyoruz. Aileler hasta ziyaretine gelirken bir de küçük yaştaki çocuklarını beraberlerinde getiriyorlar.

Çocukların enfeksiyon kapma ihtimalini yönündeki uyarımıza karşılık ise yine sözlü hakaretlerle karşılaşıyoruz. Servislere çıktığımızda ise çöplerini yere attıklarını görüyoruz. Uyardığımız taktirde ise yine ağza alınmayacak küfürlerle karşılaşıyoruz. Ziyaret saatleri dışında gelenler önümüzden geçerek servislere çıkmaya çalışıyor. Peki burada ne yapıyoruz. Sorduğumuzda ise üzerimize yürüyorlar. Biz de insanız ve ailelerimiz bulunmaktadır. Hasta yakınlarının hastaneye gelirken sıcak ilgilerine ihtiyacımız var. Zaten günde yüzlerce kişi ile karşı karşıya geliyoruz. Artık burada psikolojimiz bozuldu. Biz hasta yakınlarından duyarlılık ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Tek isteğimizde budur" şeklinde konuştular.

ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ HASTA YAKINLARINDAN DUYARLILIK BEKLİYOR

ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ HASTA YAKINLARINDAN DUYARLILIK BEKLİYOR

ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ HASTA YAKINLARINDAN DUYARLILIK BEKLİYOR

 

Bu haber toplam 4224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim