• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari polisi dolandırıcılığa karşı broşür dağıttı

Hakkari polisi dolandırıcılığa karşı broşür dağıttı
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılığa karşı esnaf ve vatandaşlara broşür dağıttı.

Hakkari polisi Altay Caddesi ve değişik caddelerde  hırsızlardan korunma yöntemlerinin ele alındığı, iletişim yoluyla dolandırıcılık olayların önlenmesine yönelik tedbir ve sahte para konularının işlendiği broşürler dağıtarak esnafı bilgilendirdi.

Dağıtılan broşürlerde, "Dolandırıcılık amaçlı kendisini telefonda polis, savcı, hakim veya başka bir kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talebinde bulunan şahıslara kesinlikle itimat etmeyiniz.

Biliniz ki polis, savcı veya başka herhangi bir kamu görevlisi sizden kesinlikle para talebinde bulunmaz. Dolandırıcılık amaçlı cep telefonlarına bilinmeyen numaralardan hediye kontör, beyaz eşya, cep telefonu ve para puan kazandınız şeklinde gelen mesajlardaki numaralar aramamaya ve iletişim kurmamaya dikkat ediniz.

Firmaların 444 ve 0850 oyununa gelmeyin, kişisel bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın, bankamatikte işlem yaparken şifrenizi kimse ile paylaşmayın, kalabalık yerlerde cebiniz ve çantanızı sık sık kontrol edin,  özelikle tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara dikkat edin.

Dolandırıcılık amaçlı İkametlere gelerek ya da telefon ile kendisini vakıf ya da sosyal yardımlaşma derneğinde çalışan olarak gösterip para ya da kimlik bilgilerini isteyen şahıslara dikkat ediniz ve durumu vakit geçirmeksizin 155 polis imdat hattına bildiriniz ifadelerine yer verildi.

Hakkari Durankaya eski Belediye Başkanı ve Slehi aşireti kanaat önderi Fatih Keskin ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise, iletişim yoluyla dolandırıcılık konuları hakkında kentin değişik noktalarında broşür dağıtan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin kendilerine verdiği broşürleri alarak bu doyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ettiler. Haber: Yusuf Taş

bildiri-1-001.jpgbildiri-2.jpgbildiri-3.jpg

 


 

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim