• BIST 10179.46
  • Altın 2463.765
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9747
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari Ses baskıları kınadı

Hakkari Ses baskıları kınadı
Kesk’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı Metin Demirel Hakkari birlik genel sekreterini istifaya çağırdı.

Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan Metin Demirel, SES Hakkari Şubesine bağlı Yüksekova Temsilciliğimiz tarafından Yüksekova Devlet Hastanesinde çalışan personellerin döner sermaye  ek ödeme ve nöbet ücretlerinin ödenmemesine ilişkin 30 Nisan 2013 tarihinde hastane bahçesinde basın açıklaması yapıldığını söyledi.

Demiralp,”30 Nisan Salı Günü yapılmak istenen ve demokratik bir hak olan  basın açıklamasına Hastane Yönetimi tarafından güvenlik personeline verilen bir emir ile basın emekçileri engellenmek istenmiş, kimi muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinelerine el konulmuş ve ayrıca hastane idaresince Yüksekova Emniyet Müdürlüğü aranarak polis çağrılmak sureti ile demokratik bir eylem “terörize” edilmeye çalışılarak basın açıklaması anti demokratik ve hukuk dışı bir yöntemle engellenmek istenmiştir.

Sonuçta Hastane yönetiminin OHAL dönemlerinde bile yapılmayan bu uygulamalarına karşı hak mağduru yüzlerce SES üyesi  idarenintüm baskı ve sindirmelerine karşın direnerek basın açıklamasını gerçekleştirmiştir.  Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki hiçbir güç ve anlayış bizi haklı ve meşru mücadelemizden alıkoyamaz. Başta tüm zorluklara rağmen halkın haber alma hakkını savunan Özgür Basın emekçilerine, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin yılmaz savunucusu Sağlık emekçilerine özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ağır bedellerini ödemiş Yüksekova  Halkının sağlık hakkına yönelik bu saldırıları nefretle kınıyoruz. 

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı hastane yönetimlerinin  Hakkari ve İlçelerindehalka ve sağlık çalışanlarına yönelik bu haksız,hukuksuz,önyargılı ve ötekileştirici uygulamaların bir an önce son bulmasını Hakkari’de hiç bir meşruluğu kalmayan Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği  Genel Sekreteri  Vakkas Özmercan ie Yüksekova Devlet Hastanesi Yönetiminin  derhal görevlerinden istifa etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Serkan Kaya
 

 

 

Bu haber toplam 3753 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim