• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari Ses'ten koronavirüs açıklaması

Hakkari Ses'ten koronavirüs açıklaması
Ses Hakkari Şubesi Yönetim Kurulundan kononavirüs açıklaması.

Hakkari SES Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak koronavirüs ile ilgili detaylı açıklamada bulundu.

Ses Hakkari Şubesi Yönetim kurulu açıklamasında,"Tüm enfeksiyon hastalıklarında olduğu gibi korona virüs( Covid-19) salgınında da bağışıklık sisteminin güçlü olması ana belirleyicidir. Kötü beslenen, daha kalabalık ve kötü barınma koşullarında yaşayanlar, aşırı çalışan ve dinlenme olanağı olmayan insanlar enfeksiyonlara karşı daha savunmasızdır. Tüm bunlara sağlık hizmetlerine erişimi de eklemeliyiz.

Önlemler konusunda mutlaka altını çizmemiz gereken, önlemler konusunda olanaklara sahip olma gerçekliğidir. Toplumun tüm kesimleri için sıralanan önlemleri yaşama geçirecek olanaklara sahip miyiz? Olanakların yaratılması konusunda kamunun (devletin) bir an önce devreye girmesi gerekmektedir. Özellikle riskli grupların beslenmesi, barınma koşulları başta olmak üzere yaşam koşullarını güçlendirme öncelikler arasında yer almalıdır. 

Bugüne kadar açıklanan önlemler içerisinde sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin yeterli açıklamalar yapılmadı. Oysa yapılmalı ve sağlık emekçileri için özel önlemler alınmalıdır. Çünkü biliyoruz ki hastalıkla mücadelede önemli bir yerde duran, ama aynı zamanda en fazla riske maruz kalacak olanlar sağlık emekçileridir.  

Acil Servisler başta olmak üzere, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, laboratuvarlar, görüntüleme birimleri ve tüm yoğun bakımlarda acil durum önlemlerinin alınması,

Tüm birimlerde yeterli sayıda, uygun kalitede ve boyutta kişisel koruyucular bulundurulması önem arz etmektedir.

Dünyada  yaşanan korona virüs salgının ülkemizde de görülmesi ile ilgili sağlık bakanlığı ve ilgili kurumlarca gerekli tedbirlere ilişkin bilgilendirmeler yapılmaktadır. İlimizin İran ve Irak sınır bölgesinde olması  nedeniyle bazı ek tedbirlerin alınması  zorunludur.

Hakkari Valiliğince İlimizde tek hastane olması nedeni ile olası muhtemel vakaa durumunda etkilenen kişilerin karantinaya alınması  ve tedavi hizmeti  için ek bir bina  ve sağlık personeli ihtiyacı hasıl olacaktır. Buna yönelik tedbirlerin alınması önemlidir. (Göğüs hastalıkları ve enfeksiyon uzmanlarının en ikişer kişi olması)

İlimizin tek giriş noktası olan depin kontrol noktasına sağlık tarama  amaçlı tedbirlerin alınması, şehre  gelenlerin veya çıkanların vakaa yönünden taranması,

Toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilmesi, şehrin belli noktalarına dezenfektan noktaları kurulması,

Dezenfektan malzemelerinin halka ücretsiz dağıtılması,

Toplu kullanılan alanlaracamii,kahvehaneler,taziye evleri ve benzeri yerlere yönelik dezenfeksiyonların yapılması, (İlde dezenfeksiyon işleri yapan firma olmadığından bunların kamu eliyle yapılması)

Tüm kurumlarda  personele izinler kullandırılmaktadır. Ancak Sağlık personeli izinleri durdurulmuştur. Sağlık Müdürlüğünce sağlık emekçilerinin çocuklarına yönelik tedbir alınması,

Sağlık Müdürlüğünce sağlık emekçilerine yönelik gerekli ve yeterli sayıda koruyucu ekipmanların bulundurulması ve personele dağıtılması,

Sosyal devlet ilkesi gereği yapılan muayenelere yönelik ücret alımının ve ilaçlardan alınan katılım paylarının bu süreç boyunca alınmaması, (ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi)

Bizler sağlık emekçileri olarak bu salgından tüm toplum olarak en az kayıpla çıkmak için elimizden gelen her çabayı harcamaya hazırız. Yıllarca yaptığımız gibi yine özverili çalışmaya devam edeceğiz.

Ama bugüne kadar korona virüs (Covid-19) hazırlıkları kapsamında yaşananlar, hastanelerimizde karşılaştıklarımız nedeniyle olağanüstü durumun hastanelerimizde yeterince iyi yönetilemeyeceği konusunda ciddi endişeler taşımaktayız.

Yıllardır liyakat ve kariyer ilkeleri hiçe sayılarak yapılan atama ve görevlendirmelerle bizleri yönetenlerin normal dönemlerde bile yönetim becerilerindeki zafiyetlerinin kriz dönemlerinde nasıl bir hal alacağı da endişe nedenlerimiz arasında.

Özetle sağlık çalışanlarının sağlığı açısından olağan dışı durum koşullarının sağlanması en öncelikli ve vazgeçilmez işler arasındadır. Sağlık emekçilerinin yaşadığı her hangi bir olumsuzlukta sendikamız ile temas kurmaları önemlidir.

Halkımızın da hurafe bilgilere itibar etmemesi Sağlık kurumlarının verdiği bilgilere itibar etmesi bu tür vakalardan en az zararla kurtulacağımıza inanıyoruz. Tüm kamuoyunu bu konuda gerekli tedbirlerin alınacağına olan inancımızı korumak istiyoruz. Bu durumun sağlık emekçileri olarak takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Bu haber toplam 2493 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uzmanından toz taşınımı uyarısı26 Nisan 2024 Cuma 10:44
  • Lamine Diş25 Nisan 2024 Perşembe 08:56
  • Organik Kakao Ürünleri25 Nisan 2024 Perşembe 08:49
  • Hakkari'de yaralı can dost tedavi altına alındı21 Nisan 2024 Pazar 10:34
  • Hakkari fizik doktoru bekliyor19 Nisan 2024 Cuma 10:52
  • Depresyon ve Obezite!17 Nisan 2024 Çarşamba 16:35
  • Çocuklarda oluşan morlukları önemseyin17 Nisan 2024 Çarşamba 09:51
  • Cildi En İyi Nemlendiren Ürünler17 Nisan 2024 Çarşamba 09:48
  • Mevsimsel polen alerjisine dikkat16 Nisan 2024 Salı 22:50
  • Parkinson erken teşhisle kontrol altına alınabilir16 Nisan 2024 Salı 10:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim