• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari sevdalısı bir bilim adamı

Hakkari sevdalısı bir bilim adamı
Hakkari Üniversitesi (HÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, tam bir Hakkari sevdalısı olduğu ortaya çıktı.

İŞTE BUDUR HOCA BODUR

Haber: Hakan Taş/ Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atanan Prof.Dr.Mehmet Nuri BODUR, tam bir Hakkari sevdalısı. Budur hoca; “kışıyla, yazıyla, ilçeleri ve köyleriyle, heybetli dağları ve ihtişamlı doğasıyla keşfedilmemiş bir cennettir Hakkari” diyor ve burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu her fırsatta yeniliyor.

Kimi zaman bahçede çocuklarla top koşturur, kimi zaman dağ eteklerinde sırt çantasıyla gezinir, kimi zaman gençlerle bilardoda keyiflere keyif katar, kimi zaman karda kayak, çamurda yalın ayak gezer. Çok yönlüdür Bodur hoca. Profesyonel resim çeker, şiir yazar, şarkı söyler, halay çeker, halk bilimi ile uğraşır, zamanı dolu dolu yaşar.Bembeyaz keçi sakalları bir bilim adamı oluşunun kanıtı değil, duygusallığının sembolüdür. Ağlayanla ağlar, gülenle güler.

Çok titizdir, araştırmacıdır. Bölgemizin konumu ve durumu bakımından yöre halkının fazlasıyla hakettiği yaşamın gerçekleşitirilmesini arzu etmektedir.“Hakkari ve ülkemiz bunu hak etmiyor. Misafirperverliği, kaynaşma-dayanışma ve dostluğu burada gördüm. Üniversite bu kente çok şey katacaktır. Barışın geleceğinden, herkesin huzur içinde yaşayacağından eminim.

Kalem silahı mutlaka bastıracaktır. Hakkari artık eğitimdeki başarısı ve güzellikleriyle anılacaktır.” Diyor. Ve elinden geleni yapmaya çalışmak istediğini belirtiyor.Peki kimdir bu Hakkari sevdalısı bilim adamı?Skip to contentSkip to content Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR- 1957 yılında Gaziantep’te doğmuş. İlk-Orta ve Lise öğrenimini Gaziantep’te tamamlamıştır. 1983 yılında ODTÜ-Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur.

Aynı yıl, Erdemli-İÇEL’ de bulunan ODTÜ- Deniz Bilimleri Enstitüsünde Araştırma görevlisi olarak göreve başlamış ve 1984-1991 yıllarında Deniz Jeolojisi-Jeofiziği Ana Bilim Dalında Recent in shoresedimentation in the Bay of Mersin, NE-Mediterranean konu başlıklı Master ve SedimentologyandGeochemistry of thelate-HolocenesedimentsfromtheSea of Marmara anditsstraits konu başlıklı Doktora çalışmalarını tamamlamıştır.

Türkiye Kıyı Sularında ve Uluslararası Sularda, bir çok Oşinografi (özellikle Deniz Jeolojisi, Jeofiziği, Sedimentolojisi ve Jeokimyası ile Denizel ve Karasal Kirlilik ve Risk Belirleme) araştırmalarına katılmış, bilimsel ve teknik proje çalışmalarında, araştırma-inceleme faaliyetlerinde bulunmuştur.

TÜBİTAK tarafından desteklenerek 2005 - 2008 yılları arası gerçekleştirilen ve halen online istasyonlarla veri toplama ve değerlendirme çalışmaları devam eden 104Y341 nolu ve Doğu Anadolu Fayının Güney kesiminde Depremin Önceden Tahminine Yönelik Radon Gazı Ölçümleri ve Jeokimyasal Parametrelerin Değerlendirilmesi konulu proje (özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Deprem Aktivitelerinin Belirlenmesine Yönelik Çalışmaları içeren) ile ulusal bazdaki TÜBİTAK-KAMAG Programı Kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olan, 2006 - 2010 yılları arası TÜBİTAK –MAM koordinatörlüğünde Afet İşleri Genel Müdürlüğü (AİGM) ve toplam 14 Üniversite İş Birliği ile yürütülmekte ve gerçekleştirilmekte olan Türkiye’nin Deprem Riski Yüksek Jeo-Stratejik

Ancak tektonik rejimleri farklı - Bölgelerinde Deprem Davranışının Çok Disiplinli Yaklaşımlarla Araştırılması, projesi çalışmalarında Bölge Koordinatörü olarak bilimsel çalışmalara katılmakta ve benzer proje uygulamalarının yanısıra bölgenin önemli kaynaklarından sürdürülebilir enerji alanında da (güneş, rüzgar ve su) çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla ekip ve alt yapı çalışmaları konusunda girişimlerini sürdürmektedir.1993 yılında ODTÜ-DBE deki görevinden ayrılarak kısa bir süre için İller Bankası 10. Bölge (Gaziantep) Müdürlüğünde Dr. Jeoloji Mühendisi olarak çalışmıştır.1994 yılında Deniz Bilimleri Dalında Doçent olmuştur.

1995 yılında KSÜ’ de Toprak Bölümünde Doçent Kadrosuna atanmış, Yabancı Diller, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanlığı, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı gibi görevleri yürütmüştür.2000 yılında KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandıktan sonra Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile ayrıca AÖF Kahramanmaraş Akademik ve Sınav İl Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.

2002-2009 yılları arası Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ile aynı zamanda Deprem Araştırma ve Risk Yönetim Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmüş, ulusal ve uluslararası çeşitli bilimsel dergilerde çok sayıda makale, tebliğ ve teknik raporları yayınlanmış olup, bazı bilimsel ve mesleki kuruluşlarında üyeliğine sahiptir.2009 -2010 İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yapmıştır.

Bu haber toplam 5528 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim