• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

HAKKARİ SEYAHATNAMESİ (4)

HAKKARİ SEYAHATNAMESİ (4)
Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek’e misafirperverliğinden ötürü kendilerine ve ailesine teşekkür ederek evinden ayrıldık. Biz ayrıldık ama Sayın Özbek bizden ayrılmadı.

Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek’e misafirperverliğinden ötürü kendilerine ve ailesine teşekkür ederek evinden ayrıldık. Biz ayrıldık ama Sayın Özbek bizden ayrılmadı. Hakkari Valisi Sayın İdris Akbıyık, biz Gazetecilerin seyretmesi için “RENG-İ HAKKARİ” Tiyatro gösterimini hazırlamıştı.

Abdulmuttalip Özbek’in evinden dışarı çıktığımızda karşımıza sümbül dağları ve ona benzer birkaç dağ daha göründü. Bu dağların, doğanın çivisi görevini gördüğü ve her bir dağın maden dolu olduğu söylendi. Yani anlayacağınız Hakkari maden şehri olmaya aday bir kent olduğunu öğrenmiş olduk.

“RENG-İ HAKKARİ” Tiyatro gösterimini seyretmek üzere yola koyulduk. Hakkari devlet tiyatro salonuna ulaştığımızda, çok önemli isimler kapıda Vali beyin gelmesini bekliyordu. Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı, Hakkari İl Emniyet Müdürü, Hakkari Üniversitesi Rektörü, Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü, Vali Yardımcıları, Sanatçı Aydın Aydın gibi isimler Vali beyi karşılamak üzere toplanmışlardı. Bir de bunlara bizlerde eklenince oldukça kalabalık bir heyet olmuş olduk.

Vali İdris Akbıyık bizden hemen sonra beklenen yere iştirak etti. Hep birlikte “RENG-İ HAKKARİ” adlı oyunu seyretmek üzere salona girdik. Tüm samimiyetimle söyleyeyim bu kadar muhteşem halk oyunu gösterimi ve konser olamaz.  Sanat topluluğunda yer alan her bir kardeşimi yürekten alkışlıyorum. Bunun üzerine bir de sanatçı Aydın Aydın’ın sahneye çıkması ve seyircileri coşturması ayakta alkışlanacak bir durum oldu. Konserin sonunda açıklamalarda bulunan Vali İdris Akbıyık, burada görev alan gençlere çok teşekkür ettiğini ve her birini ayrı ayrı tebrik ettiğini söyledi.

Programın sonunda konakladığımız Hakkari Öğretmenevine gittik. Gerçekten de Vali beyin dediği gibi Hakkari’de hayat var. Sabah hep birlikte kahvaltı yapmak üzere sanatçı Aydın Aydın'ın Bağışlı Köyündeki evine gidecektik. Gazetecilerden Zeynel Abidin Kıymaz, Hamit Özpolat, Kazım Aydoğan ve Ali Ekber Kaya bunlar gece kalmak üzere sanatçı Aydın Aydın’ın evine gitmeye karar verdi. Bizlerde Öğretmenevinde kaldık. Sabah erken kalkmak zorundaydık, çünkü sanatçı Aydın Aydın’ın evinde yapacağımız kahvaltıdan sonra Yüksekova’ya oradan da Şemdinli’ye geçecektik.

Sabah’ın ilk ışıkları ile gözlerimizi açtık ve Aydın Aydın’ın evine doğru yola koyulduk. Bağışlı köyüne gittik. Bağışlı Köyü Yeniköprü arama noktasının yanında 9-10 KM mesafede yukarı doğru giden güzel bir köy. Sanatçı Aydın kendisine ait üç katlı güzel bir ev yapmış birinci kattı sadece misafirler için, diğer katları ise aile halkı için. Aydın Aydın’ın evine vardığımızda ben diyeyim 20 siz deyin 30 metre uzunluğunda bir sofra kurulmuştu. Sofrada ne desen vardı tam bir Van kahvaltısı. Kendisine buradan çok teşekkür ediyoruz misafirperverliğinden dolayı…

Bizimle birlikte Yüksekova Belediye Başkan adayı ve iş adamı Teoman Zeydan ile beraber çok önemli bazı isimlerde vardı. Kahvaltımızı yaptıktan sonra, Yüksekova ve Şemdinli’ye doğru yola koyulduk. İlk durağımız Yüksekova sebze hali oldu. Sebze haline neye girdik ? diye sorduğumuzda;  Gazeteci Nevzat Alter, Aydın Aydın’ın az bir işi var. Fazla beklemeden hemen çıkacağız dedi.

Sebze haline girdik biraz soluklandık. Yüksekova'ya vardığımızda havanın da oldukça sıcak olduğunu belirtelim. Bazılarımız araçta bazılarımız ise araç dışındaydık. Biraz vakit geçtikten sonra, birde ne görelim bizim bulunduğumuz araca doğru ellerinde……

Kaynak: HAVADİS

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim