• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari sokaklarına şekil veriyorlar

Hakkari sokaklarına şekil veriyorlar
Yazın kavurucu sıcağına aldırış etmeden çekiç sallayan ustalar günde 12 saat çalışıyor.

1990'lı yıllarda Çukurca ilçesindeki köylerini terk edip Hakkari merkeze yerleşen duvar ustaları 30 yılı aşkın bir süredir ayakta kalma mücadelesi veriyorlar. Kah özel şahısların işlerinde kah kamu kurumlarının işlerinde çalışan ustalar yazın kavurucu sıcağına aldırmadan günde ortalama 10 -12 saat çalışıyorlar.

Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün 2023 yılı yatırım programına aldığı sokak ve caddelerde Begonit Taşı döşeme işini yapan işçiler çekiçleri sokaklara ayrı bir hava katıyorlar.

Belediyenin sezon başında Özdemirler Sokağı ile başlattığı çalışma Kayacan Caddesinde devam ediyor.

6 çocuk babası Seyfi Tan 1995 yılında Çukurca'dan gelip Hakkari'ye yerleştiğini ve o tarihten itibaren inşaat işlerinde çalıştığını söyledi.

Çekici ile Hakkari'de cadde ve sokaklara şekil verdiğinin altını çizen Tan, "Yıllardır bu işi biz yapıyoruz. Bizim dışımızda bu işleri yapacak kimse yok. Çekimiz ile bu zanaatımızı sürdürüyoruz. Sabah 7 akşam 6 buçuk arasında çalışıyoruz. Mesaimiz, tatilimiz yok. İşimiz bu devamlı çalışıyoruz. İşimiz çok zor yaz sıcağında akşama kadar güneş altında çalışıyoruz. 2 gurubumuz var. 7 kişi ile Kayacan Caddesinde 10 kişi ile de Gupsi TOKİ konutlarına parke işi yapıyoruz." diye konuştu.

Bahar aylarında işbaşı yaptıklarını belirten Tan, işlerinin sonbahara kadar devam ettiğini iş kamu kurumlarının işleri olmadığı vakitlerde ise şahısların duvar işlerini yaptıklarını belirtti.

Hakkari'de bu yılın 3 aylık iş sezonunda 400 metrelik alanda desenli Begonit taşı döşendi.

Yüklenici firmanın yetkilisi Demhat Demir de, belediyenin başlattığı çalışmalar kapsamında kentin önemli sokak ve caddelerinde Begonit taşı döşemesi yaptıklarını ifade etti.

Çalışma kapsamında Kayacan Caddesi’nde bordür ve oluklar dizilirken, caddenin 3 hafta içinde açılması planlanıyor.

Begonit Taşı bir çok farklı ebatı ile doğal granit taşlara alternatif olarak kullanılmaktadır. Yedi farklı modüler yapıdan oluşmaktadır. Bu modüler yapı sayesinde dar alanlarda ve kavisli yollarda boşluk olmadan uygulama imkanı sağlar.

Kaynak: İl sesi Gazetesi

hakkari-sokaklarina-sekil-veriyorlar.jpghakkari-sokaklarina-sekil-veriyorlar-2.jpg

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim