• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari sorunları masaya yatırıldı

Hakkari sorunları masaya yatırıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve beraberindekiler Hakkâri'nin sorunları ve çözümleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde masaya yatırıldı.

 -Hakkâri'nin sorunları ve çözümleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde masaya yatırıldı
  Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci ve AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret ederek Hakkâri'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Vali Çelik ve Hakkâri heyetine Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu da eşlik etti.

f6x5kizwuaa6jrd-001.jpg

Ziyarette; Telekom alt yapısının güçlendirilmesi, tarım ve hayvancılık, köy sulama ve içme suyu problemleri, kütüphaneler, madencilik faaliyetleri, gençlere iş istihdamı, deprem ve diğer afetlerle ilgili AFAD ve diğer kurumlarla iş birliği, kentsel dönüşüm, kültür, turizm, eğitim, ulaşım, sağlık,

spor, milli parklar, ormanlar ve mağaralar gibi konular, Hakkâri'nin ihtiyaçları ve yaşanan sorunların çözümü için ele alındı.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a destekleri için teşekkür eden Vali Çelik, Hakkâri'nin gelişimi, vatandaşların refahı için hep birlikte el ele vererek çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

 -Vali Ali Çelik’ten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ziyaret
  Vali Ali Çelik Hakkâri’deki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve vatandaşların taleplerini iletmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı makamında ziyaret ettiler. Hakkâri ilçe belediye başkanları ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya'nın da yer aldığı ziyarete Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu da eşlik etti.

f6x4pbpweaaglr.jpg

Hakkâri'nin sağlık alanında ihtiyaç duyduğu projeler ve taleplerin masaya yatırıldığı ziyarette öncelikli konu Hakkâri merkezine yapılması planlanan 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesi oldu. Hakkâri Yüksekova ilçesinde 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapım projeleri ile Hakkâri Devlet Hastanesi Kalp Merkezinin ihtiyaçlarının karşılanarak tam teşekkül hizmet vermeye başlaması konuları da detaylıca ele alındı.

Sağlık Bakanı Koca, Hakkâri'nin sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik hazırlanan projelere gereken desteği sağlayacaklarını söyledi. Vali Çelik’in Hakkâri il merkezi ve ilçelerinde sağlık hizmetlerinin daha da geliştirilmesi için doktor ihtiyacını da dile getirmesi üzerine Bakan Koca ihtiyaçların karşılanması için de gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Vali Çelik, İlimiz adına, Sayın Bakanımızın Hakkâri'ye olan özel ilgisinden dolayı kendisine teşekkür etti. Bakan Koca'nın Hakkâri'ye olan özel ve yakın ilgisinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Vali Çelik, “İlimizdeki sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulması, Yüksekova ve Hakkâri merkezine ilave ek hastane yatırımları, açık kalp ameliyatları için Kalp Merkezinin acil açılması ve doktor ihtiyaçlarına konusunda gösterdiği hassasiyet için Sağlık Bakanımıza şahsım ve ilimiz adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

  -Vali Çelik, Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Dr. Mehmet Ata Öztürk’ ü ziyaret etti
  Vali Ali Çelik,  Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Dr. Mehmet Ata Öztürk’ü,  İlçe Belediye Başkanlarımız ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya ile birlikte ziyaret etti.

spor-tutu.jpg

Yapılan ziyarette Şemdinli Gençlik Merkezi  ve Yüksekova Öğrenci Yurdu projeleri ile ilimizde spor alanlarına yapılacak yatırımlar , spor kulüplerimize destek olarak hazırlanan projeler iletildi. Vali Çelik, toplantı sonrasında Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Dr. Mehmet  Ata Öztürk’e  destekleri için teşekkürlerini iletti.

- Vali Ali Çelik’ten Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’e ziyaret
  Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkâri ilçe belediye başkanları ve AK Parti Hakkâri İl Başkanı Zeydin Kaya ile birlikte Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu da yer aldı.

f6xr4fiwqaayct3.jpg

Vali Ali Çelik, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile sınır güvenliği konuları ve Hakkâri ile ilçelerinin ihtiyaçları hakkında istişarelerde bulundu. Vatandaşların taleplerini de ileten Vali Çelik, Hakkâri'nin tüm sorunlarının çözümü için Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in sonsuz destek sağladığını belirterek Hakkâri’ye gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim