• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ SÜRGÜN YERİ DEĞİLDİR

HAKKARİ SÜRGÜN YERİ DEĞİLDİR
Vali Türker,” Hükümetin bu bölgeye yaptığı yatırımlar personel politikası ile ilgili attığı adımların bir sonucunu görüyoruz. Kesinlikle buralar artık eskisi gibi sürgün yeri değildir” dedi.

HAKKARİ NİN İLK HEKİM EVİ HİZMETE GİRDİ

VALİ MUAMMER TÜRKER DEN EMAR CİHAZI VE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ MÜJDESİ

VALİ TÜRKER İL DIŞI SEVKLERDEN KURTULACAĞIZ

HAKKARİ SÜRGÜN YERİ DEĞİLDİR

 

Hakkari eski Devlet Hastanesi binası boşaltılarak yerine doktorların kalabileceği  hekim evine dönüştürüldü. 30 yataklı 1 suit odası, yemekhanesi ve eğitim salonu bulunan hekim evinin açılışını Hakkari Valisi Muammer Türker yaptı. Vali Türker,” Hükümetin bu bölgeye yaptığı yatırımlar personel politikası ile ilgili attığı adımların bir sonucunu görüyoruz. Kesinlikle buralar artık eskisi gibi sürgün yeri değildir” dedi

 

Vali Muammer Türker, eski Devlet Hastanesi'nin  boşaltılarak Hakkari'de ciddi  bir ihtiyaç olan 30 yataklı bir misafirhane dönüştürdüklerini belirtti.

 

 Türker,”Burada doktorlar ve kamu personeli faydalanacaklar. Hakkari'nin hizmet sektöründe bir takım ihtiyaçları var. Özelikle dışarıda gelen personelin Hakkari'de tutabilmek için bu tür sosyal teşviklere ihtiyaç var. Bu hekim evi de bu ihtiyacı gideriyor. Son 3 aydır burası açık yaklaşık 6 aydır hemen ben gidecem diyen bir personelimiz olmamıştır. Bundan dolayı bu misafirhanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hakkari Devlet Hastanesinde sevkleri zorlayan yoğun bakımdır. Bununla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Çok yakın bir tarihte yoğun bakım ünitesi açılacak. Birde emar olmadığı için hastalar en yakın il olan Van'a gönderiyoruz. Emar cihazının ihalesi yapılarak yakında hizmete girecektir. Hakkari Devlet Hastanesi ve Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Buralarda eksiklik bırakmayacağız. Hakkari tarihinde görmediği hem uzman ve pratisyen hekime kavuşmuş olup bundan çok ciddi bir sayıya ulaştık. Hükümetin bu bölgeye yaptığı yatırımlar personel politikası ile ilgili attığı adımların bir sonucunu görüyoruz. Kesinlikle buralar artık eskisi gibi sürgün yeri değildir. Geri kalmışlık kaderi olmaması gereken yerler. Özel ilgi gerektiriyor doğru yılların birikimi olan sıkıntıları var. Bu özel ilgi sağlık sektöründe olduğu gibi inşallah bütün sektörlerde gösterilecektir” dedi.

 

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan ise, il ve ilçelerde 80'nin üzerinde uzman doktor ve 77 de pratisyen hekimin bulunduğunu belirtti. Hastane Başhekimi Uz.Dr. Ali Güneş'in katkılarıyla il dışı sevklerde yüzde 50 oranında azalma tespit ettiklerini belirten Sulhan, hizmetleri artırarak  dış sevkleri biraz daha düşüreceklerini belirterek, bir gazetecinin sorusu üzerine ise doktoru olmayan diyaliz ünitesine ise yakında doktor atanacağını belirterek hastalara Yüksekova ilçesinde gelen doktorun baktığını söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardında Vali Muammer Türker ve beraberindekiler hekim evinin açılışını yaptılar. Vali Türker daha sonra hekim evini dolaşarak katkı sunanlara  teşekkür etti. Oldukça modern olan ve 4 yıldızlı otelleri aratmayan hekim evi sayesinde doktorların yer sıkıntısından kurtularak burada kaldıklarını belirtildi.

Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 4983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim