• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari Tekser yolu sular altında kaldı

Hakkari Tekser  yolu sular altında kaldı
Hakkari-Van karayolunda bulunan Sümbül Mahallesi Tekser semti yolu sular altında kaldı.

Bir süre önce Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından  Şehir merkezi girişindeki Tekser mevkiinde yapılan konutların ulaşımını sağlayan yolun sular altında kalması tepkilere neden oldu.

Yıllardır içme suyu sıkıntısı ile karşı karşıya bulunan Tekser konutlarının su sorununun çözülmesi için Belediye Başkanlığı harekete geçti. İlgili firma tarafından bölgede hemen çalışmalar başlatıldı.

20 yıllık su ve altyapı sorununun çözülmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle konut sakinlerinin bir hafta susuz kalması üzerine ilgili firmaya tepki göstermesi sonucu çalışmaların yarıda kaldığı belirtildi.

Oldukça eski olan içme suyu hatlarında meydana gelen sızmalardan dolayı Tekser konutlarının  iç kısmında bulunan caddelerin adeta göllete dönüşmesi birçok tepkiyi beraberinde getirdi.

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri, ilgili firmanın bu sorunu en kısa sürede çözeceğini açıkladı.

Hakkari’nin birçok mahallesine yeni içme suyu şebekesi çeken ilgili firma yetkilileri ise, Tekser konutlarındaki sıkıntının mahalle sakinlerinden kaynaklandığını iddia ettiler.

Firma yetkilileri,”Tekser mevkiinin yaklaşık 20 yıldır içme suyu sıkıntısı bulunuyor. Firma olarak bu sorunu çözmek için ilk çalışmayı burada başlattık.

 Çalışmalar esnasında konut sakinleri bir hafta susuz kalınca bu defa çalışmaları engellemeye çalıştılar.  Her ne kadar sizin su sorununuz çözülecek, yeni su ishale hattı çekiyoruz biraz sabır edin söylememize rağmen bizi dinlemediler. Bu yüzden çalışmalar bu bölgede yarıda kaldı.

Buradaki içme suyu hatları eksi olduğu için şebekelerde sızma yapıyor. Bu nedenden dolayı her tarafa da zarar veriyor. 

Yeni içme suyu çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Tekser mevkii sakinlerinin içme suyu sorununu yakında temelden çözeceğiz. Yeter ki biraz sabır edip bize yardımcı olsunlar” şeklinde konuştular. Hakkarihabertv.com

tekser-m.jpg

Bu haber toplam 4617 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim