• BIST 10055.98
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Hakkari TOBB İmam Hatip Lisesi imza töreni

Hakkari TOBB İmam Hatip Lisesi imza töreni
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hakkari’ye yapılması kararı alınan 24 derslik “Hakkari TOBB İmam Hatip Lisesi ” yapımı için Ankara’da imza töreni düzenlendi.

Bir süre önce dönemin Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari HATSO Başkanı Ahmet Şen’in talepleri ve girişmeleri sonucu TOBB tarafından karalaştırılana “24 derslik imam hatip lisesi binası yapımı için TOBB ve Hakkari Valiliği arasında protokol imza töreni düzenlendi. 

TOBB konferans salonunda yapılan törene TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Milletvekili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen katıldı.

Burada konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün, Hakkari için çok hayırlı bir yatırıma imza atmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. TOBB olarak Hakkari’ye 24 derslikli bir İmam-Hatip Lisesi inşa edeceklerini belirten Hisarcıklıoğlu bu hayırlı işin protokolünü imzalamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. 

Hisarcıklıoğlu,”Elbette bu adımı atarken yalnız değildik.  Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. Hem bakanlık yaptığı dönemde hem de genel başkan yardımcılığı döneminde hep bizlerin yanında olan Sayın Hüseyin Çelik’e, bugün de yanımızda olduğu için şükranlarımı sunuyorum. Türk özel sektörü adına da kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi her zaman ülkesi için insanüstü bir gayretle çalışıyor, Türk özel sektörünü de hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Her derdimizde, sorunumuzda bizlerin yanında oldu, destek verdi.  Sayın valimiz ve bu hayırlı işi yapmamıza vesile olan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu okul TOBB olarak Hakkari’ye ilk yatırımımız değil. Hakkari’ye 1997 yılında Çıraklık Eğitim Merkezi yapmıştık. 1998 yılında TOBB İlköğretim Okulu’nu yaptık. 1999’da ise bir kilim atölyesi kurduk.  Bu yatırımları yapıyoruz çünkü Hakkari ve Hakkarililer bizim için önemlidir”

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN HAKKARİ’YE ÖVGÜ

Hakkari’nin gökyüzüne uzanan haşmetli dağlarıyla, derin vadileriyle, yüksek şelaleleriyle, rengârenk çiçeklerle bezenmiş çayırlarıyla doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu,” Hakkari devamlı karla kaplı yüksek zirveleri ile yazın kuzuların meleştiği soğuk sulu serin yaylaları ile bir başka güzel. Hakkari; dağcılık, avcılık, kış sporları, doğa sporları ve raftingin rahatlıkla yapılabileceği, turizm açısından zengin doğal kaynaklara sahip.

Hakkari; bu doğal kaynaklarıyla spor ve turizm açısından büyük potansiyele sahip. Ancak Hakkari bu potansiyelini kullanmıyor. Ben şahsen bu duruma çok üzülüyorum.  Hakkâri denince aklımıza huzur ortamı gelmeli. Bereket, zenginlik gelmeli. Bunu sağlamalıyız. Bu algıyı değiştirmeliyiz. Allah bize vermiş bu nimetleri, mutlaka değerlendirmeliyiz bu nimetleri.

O zaman göreceksiniz kent üzerideki algı nasıl değişecek! O zaman göreceksiniz Hakkâri daha fazla yatırımcıyı, daha fazla öğrenciyi, daha fazla turisti kolaylıkla çekecek. O zaman Hakkâri sadece Türkiye’nin değil komşu ülkelerin de çekim merkezi olacak. O zaman göreceksiniz Hakkari huzur ortamıyla, zenginlikleriyle anılacak. İşte bugün bizim vazifemiz de Hakkari’ye, Hakkâri insanına yatırım yapmaktır”

 BİZİM İÇİN EN KIYMETLİ YATIRIM DA, EĞİTİM İÇİN YAPILAN YATIRIMDIR

“ İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.  Bakın şunu özellikle vurguluyorum: Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Günümüzde, ülkelerin dünya klasmanında yerini belirleyen husus vatandaşlarını nasıl yetiştirdiğidir.  Açık söylüyorum bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır. Gençlerimizi terör bataklığından kurtarmak için onları eğitmeli, onları meslek ve iş sahibi yapmalıyız. İşte biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, bu yaklaşımla hareket ediyoruz. İş adamları olarak sadece biz kazanalım bize yeter anlayışında olamayız! Kazanırken ülkemize kazandırmanın peşinde olmak zorundayız! Biz aynı zamanda ülkemizin geleceğini de düşünmek zorundayız. Bizim eğitim anlayışımızı başkalarından ayıran bir fark var” 

ADAM GİBİ ADAMLAR YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Adam gibi adam yetiştirmek zorunda olduklarını da söyleyen Hisarcıklıoğlu;” Biz gençlerimizin sadece teknik kapasitesini, bilgi kapasitesini artırarak yetinemeyiz. Biz, bir yandan donanımlı nesiller yetiştirirken, diğer yandan da adam gibi adamlar yetiştirmek zorundayız. Bir taraftan gençlerimizi çağın gereklerine göre donatırken, diğer taraftan da milli değerlerine, manevi değerlerine bağlı, kültürünü bilen nesiller yetiştirmek zorundayız. İnşallah bu okuldan mezun olacak geçlerimiz hem bilgi birikimi olarak en yüksek noktada olacak; hem de milli-manevi değerlerini bilerek yetişecekler. Ailelerine, şehrine ve ülkemize hayırlı hizmetler yapacaklar. Dünyayı değiştirmeye namzet gençler olarak yetişecekler.

Çünkü inanıyoruz ki dünyayı değiştirmek için en büyük güç kalemdir. İnanıyoruz ki bir insanın kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur. İşte bu yüzden bu hayırlı yatırımın yapılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bugün yanımızda bulunarak, bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız bayın Hüseyin Çelik’e şükranlarımı sunuyorum.

Projemize değerli katkılarda bulunan Sayın Valimiz Orhan Alimoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu hayırlı işe öncülük ettiği için, Hakkari sevdalısı olan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen’e özellikle teşekkür ediyorum. İmam Hatip Lisemizin Hakkari’ye hayırlı olmasını diliyor” şeklinde konuştu.

 Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ise, bu örnek davranıştan dolayı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek bu eğitim yuvasının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, TOBB tarafından Hakkari’ye yapılması kararı alınan 24 derslik pansiyonlu “Hakkari TOBB İmam Hatip Lisesi ” binası yapımı için düzenlenen imza törenine katılmanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 hatso-4.jpgBAŞKANA ŞEN DİRENDİ 200 KİŞİLİK ÖĞRENCİ PANSİYONU YAPIM KARARI ALINDI

TOBB ile Hakkari Valiliği arasında protokol imzaya oturduğu sırada Hakkari HATSO Başkanı Ahmet Şen, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e şuanda 24 derslik bir imam hatip lisesinin protokolünü imzalayacağız. Ancak eksik olduğunu ve yanında bir pansiyon olması gerektiğini, Hakkari’ de pansiyon sıkıntısının had safhada olduğunu yanında bir pansiyonun olması gerektiğini söyleyerek ancak bu şekilde tesis tamamlanabilir sözleri üzerine 24 dersliğe ilave alarak 200 kişilik öğrenci pansiyonu yapılmaya da karar verilerek protokol imzaya açıldı.

İmza töreni sonrasında Hakkari HATSO ve Hakkari valiliği tarafından hazırlanan teşekkür plaketi Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Başkan Ahmet Şen tarafından TOBB Başkanı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu takdim edildi.

Ankara’da bulunan bazı Hakkari’li vatandaşlar ise Hakkari HATSO Başkan adaylığında çekilen Ahmet Şen’in halen Hakkari’nin kalkınması için çaba harcaması ve Hakkari’ye okul kazandırmasının mutluluk verici olduğunu belirterek herkesin kendisinden örnek alması gerektiğini belirterek, bu davranışından dolayı kendisine teşekkür ettiler.

İmza törenine Hakkari'ye yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Feyzullah Taş, Hakkarihaber30 Yazı İşleri Müdürü Hasan Keskin'de katıldı. Kaynak:(İHA)

hatso-1.jpg

hatso-2.jpg

hatso-3.jpg

hatso-5.jpg

hatso-6.jpg

BASINDA ÇIKAN HAKKARİ HABERLERİ

http://www.medya73.com/hakkari-tobb-imam-hatip-lisesi-imza-toreni-haberi-1203269.html

http://www.sondakika.com/haber/haber-hakkari-de-imam-hatip-lisesi-icin-imza-toreni-4298112/

http://www.haberler.com/hakkari-de-imam-hatip-lisesi-icin-imza-toreni-4298112-haberi/

http://www.telehaber.com/haberler/haber-4298112/

http://www.gazeteoku.org/yerel-haberler/Hakkari-Tobb-Imam-Hatip-Lisesi-Imza-Toreni.php

 http://www.haberciniz.biz/hakkari-tobb-imam-hatip-lisesi-imza-toreni-1856634h.htm

http://yurthaber.mynet.com/detay/hakkari-haberleri/hakkari-tobb-imam-hatip-lisesi-imza-toreni/678896

hasan-keskin.jpg

Bu haber toplam 6708 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim