• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkâri Turizm Eylem Geliştirme Çalıştayı

Hakkâri Turizm Eylem Geliştirme Çalıştayı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkâri Turizm Eylem Geliştirme Çalıştayı’na katıldı

 

Hakkâri Öğretmen Evinde düzenlenen çalıştay programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı  Furkan Berberoğlu, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, kamu ile özel kurumların müdürleri ve temsilcileri, Hakkâri Üniversitesi ve çevre illerdeki üniversitelerden öğretim üyeleri, doğa,

spor ve kültürel faaliyet kooperatiflerinden temsilciler,  il dışından ve içinden 101 katılımcı, İl dışından çeşitli üniversitelerden 10 akademisyen , Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü, Van Rölöve Anıtlar Müdürü, Van Müzesi, Şanlıurfa Tur Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı, TÜRSAB Bölge Başkanı, TGA gibi kurumlar, basın mensupları ve sosyal medya içerik üreticileri olmak üzere birçok alandan temsilciler katıldı.

 Düzenlenen çalıştay, Vali Çelik ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Çalıştayda katılımcılar farklı gruplara ayrılarak Hakkâri’nin turizm potansiyelini geliştirmeye yönelik fikir alışverişinde bulundular ve ortak çalışma yürüttüler.

Çalıştay açılışında söz alan Vali Çelik, Hakkâri’nin turizm alanında kendine has coğrafi, doğal, kültürel ve barındırdığı birçok zenginliğiyle öne çıktığını vurguladı ve “Siz değerli katılımcıların ortak üreteceği her fikre, düşünceye ve desteğinize ihtiyacımız var.” diyerek, Hakkâri’nin bu potansiyelinin ön plana çıkartılması amacıyla bu çalıştayın gerçekleştirildiğini belirtti.

Turizm potansiyelini ortaya çıkarmadaki en önemli enstrüman da altyapı ve görülebilir olmak, elinizdeki değerleri görülebilir bir sunuma dönüştürmek, doğal kimlikleri, tarihi vizyonlarıyla içselleştirilebilecek bir alanda tanıtım ve ambiyansının oluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Çelik, ilimizin kültürel potansiyelini geliştirmeye yönelik olarak; Mir Kalesi, Kelat Sarayı, Zeynel Bey Medresesi, Cilo ve Sat Gölleri gibi kültürel alanlarda devam eden restorasyon projeleri hakkında detaylı bilgi veri.

Vali Çelik; “Bu çalıştayda verimli ve güzel bir çalışmanın olacağını, herkesin düşünce ve önerilerinin, fikirlerinin çok faydalı olacağına büyük bir inancım var” diyerek etkinliğe katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti.
 giz-ssnxkaaxdtr.jpggiz-m-9wyaa1los.jpggiz-yxswyaawn3f.jpggiz-yxpxgaevpf2.jpg

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim