• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari Üniversitesi Romanya'da,,,

Hakkari Üniversitesi Romanya'da,,,
Hakkari Üniversitesi Romanya'da 3. çalışma toplantısına katıldı.

Türkiye AB Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve Hakkari Üniversitesi’ninde ortağı olduğu ‘Developing Thermal Insulation Curriculum According to The Climate Conditions and Pilot Provincial Apllications’ isimli projenin 3. çalışma toplantısı Romanya’nın Timisoara şehrinde yapıldı.

Hakkari Üniversitesi projeler birimince uygulanan projenin Romanya’daki 3. çalışma toplantısına Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Hasan Yıldızhan ve Proje Araştırmacısı Öğretim görevlisi Galip Sarısu katıldı.

Proje ortakları ise Türkiye’den Gümüşhane Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Özel Pera Müzik ve El Sanatları Merkezi Ltd.Şti. İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği, İstanbul Sıvacı, Boyacı ve İnşaatçılar Esnaf Odası, Polonya’dan Związek Zawodowy BUDOWLANI, Almanya’dan Zukunftsbau Gmh H, Romanya’dan The Romanıan – German Foundatıon, Centre For Vocatıonal Traınıng kurumları katıldı.

Hakkari Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada,”Toplantıda projenin amacı oylan yalıtım konulu eğitim müfredatı hazırlamak ve binalar için en uygun yalıtım malzemesini tespit etmektir. Söz konusu proje kapsamında Hakkari Üniversitesinin projeler birimi tarafından Çölemerik MYO’da Yalıtım Kulübe’si kurulmuş ve proje sonunda Hakkâri iklim şartları altında en uygun yalıtım malzemesi tespit edilecektir. 

Rektörümüz Prof. Dr. Ebubekir Ceylan projenin 3. çalışma toplantısına katılarak faaliyetlerle ilgili bilgi almıştır. Rektörümüz özellikle proje sonunda Hakkâri iklim şartlarında en uygun yalıtım malzemesinin tespit edilecek olmasının önemini belirtmiş ve memnuniyeti dile getirmiştir. Romanya’nın Timisoara şehrindeki 3. çalışma toplantısında yalıtım konulu eğitim müfredatı hazırlanmasıyla ilgili ortaklar arasında fikir alış verişi olmuştur.

Aynı zaman da en uygun yalıtım malzemesi seçimiyle ilgili araştırma sonuçları değerlendirilmiştir. Projenin 4. Çalışma toplantısı Gümüşhane Üniversitesinin ev sahipliliğinde Gümüşhane’de gerçekleşecektir. Projenin 4. Çalışma toplantısıyla yalıtım konulu müfredat çalışması ile en uygun yalıtım malzemesi seçimi tamamlanacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi. Haber: Savaş Taş/Hakkarihabertv.com

universite-1.20140530122253.jpg

universite-3.20140530122300.jpg

 

Bu haber toplam 4139 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim