• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari Üniversitesi’nde sertifika töreni

Hakkari Üniversitesi’nde sertifika töreni
Hakkari Üniversitesi Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Üniversitenin Kalite Yönetim Sistemine geçişi için başlatılan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” eğitimini başarıyla tamamlayan akademik personeline sertifika verdi.

Üniversitenin kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sistemini öğrenmek, birbiriyle ilgili olan karşılıklı etkileşimde bulunan birimlerin politikasını, hedeflerini belirlemek, bu hedefleri gerçekleştirmek için akademisyenler ile idari personellerin Türk Standartları Enstitüsü tarafından Üniversitemiz bünyesinde başlatılan “TS EN ISO 9001  Kalite Yönetim Sistemi” eğitim programı düzenlendi.

 Eğitim programı Uzmanı Kadir Yasar Efendioğlu tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğretim üyeleri ve öğretim Görevlilerinin sertifikaları Rektörlükte yapılan törenle verildi. Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ın makam odasında gerçekleştirilen sertifika törenine

 Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Nuri Bodur, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü Ekibi, öğretim üyelerimiz ve öğretim görevlileri katıldı. 

Üniversitenin Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına katılan bütün akademisyenleri kutlayan Ceylan, Kalite Yönetim Sistemlerinin temel anlamı, kıt kanaat kaynakların en iyi nasıl kullanılacağı şeklindedir. Başarı ve kalite, sistematik ve kontrollü çalışmalar gerektirir dedi.

Ceylan,” Hakkâri Üniversitesi olarak Türkiye’de bu Kalite Yönetim Sistemini uygulayan Üniversitelerin arasına olduğumuz için çok mutluyuz. Hakkari Üniversitesi olarak biz bu işe gönül koyduk ve artık Üniversitemizin idari ve akademik bölümlerinde bu hizmetleri en uygun şekilde uygulamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Kalite Sistem Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Gündoğmuş ise Üniversitemizin kalite sistemi çalışmaları kapsamında akademisyenlerimizin iç tetkik eğitim sertifika töreni  yapıldığını ifade eden Gündoğmuş,

önümüzdeki hafta üniversitemizin genelinde yapılacak olan iç tetkik öncesi yapılan bu törende az zamanda kalite çalışmalarında alınan uzun mesafe takdir edildi.

Bu çalışmalarımızın sonunda nisan ayında dış değerlendirme kuruluşu TSE’ ye başvurulacak olup ISO 9001 kalite belgesinin alınması planlanmaktadır dedi. Hakkarihabertv.com

universite-1-002.jpg

Bu haber toplam 5114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim