• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari üniversitesine Kürtçe kitap bağışı yapıldı

Hakkari üniversitesine Kürtçe kitap bağışı yapıldı
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ndeki üniversite ve yayınevlerinden Hakkari Üniversitesi’ne çok sayıda Kürtçe kitap ve dijital ortamda kayıt altına alınmış doküman bağışlandı.

Hakkari Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2011 yılı Kasım ayında Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Temsilcisi Yaşar Kaplan ile Hakkarili araştırmacı-yazar M. Halit Yalçın’ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ndeki üniversite ve yayınevleri ile birtakım görüşmelerde bulundukları, yapılan görüşmeler sonunda Duhok Üniversitesi, Süleymaniye Üniversitesi, Kültür ve Gençlik Bakanlığı ile birçok yayınevinin yayımladıkları çok sayıda Kürtçe kitabı üniversiteye bağışladıkları belirtildi.

Açıklamada, “Bağışlanan Kürtçe yazılmış bin adetin üzerindeki kitap, dergi ve doküman üniversitemiz kütüphanesinde akademisyen ve öğrencilerin kullanımına sunuldu. Üniversitemiz kütüphanesi bu yıl Hewler’de yapılan kitap fuarına katılmıştır. Bu kapsamda geçen yıl kütüphanemize bağışta bulunan Duhok Üniversitesi, Süleymaniye Üniversitesi, Bîngey Jîn Kurumu, Estitüya Kelepora Kurdi, Spirez Yayınevi ile Duhok Yazarlar Birliği’ne Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli tarafından Kürtçe ve Türkçe teşekkür belgeleri takdim edildi. Ziyaret sırasında aynı kurumlar geçen yıldan bu yana yayımladıkları kitap, dergi ve dokümanları üniversitemiz yetkililerine teslim ettiler” denildi.

Yapılan ziyaretlerden çok memnun olduğu belirtilen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Kültür ve Gençlik Bakanlığı Yayınevi Müdürü Şakir Ebubekir’in Türkiye ile aralarında böyle bir diyalogun gelişmesinden çok memnun oldukları belirtildi. Hakkari’den gelip Kürtçe araştırma yapmak isteyen tüm akademisyenlere kapılarının açık olduğu ifade edilen açıklamada, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli’nin vasıtasıyla oluşan bu diyalogun kendileri ve Kürt halkı için çok anlamlı olduğunu kaydedildi.

normal-kurtce.jpg

Bu haber toplam 2812 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim