• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari Valiliği çiftte bayram yaşattı

Hakkari Valiliği çiftte bayram yaşattı
Yaklaşık 40 yıldır sulama suyu olmadığı için tarlaların ekilemediği Konak Köyü Aydınlı mezrası Hakkari Valiliği’nin suya kavuşturmasıyla birlikte çifte bayram yaşadı.
Hakkari’de huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte onlarca ailenin köylerin tekrar geri dönüş yaparak tarımla uğraştıkları öğrenildi.
 
Hakkari’nin en verimli topraklarının bulunduğu yaklaşık 2 bin ceviz ağacı ve yüzlerce çeşit meyve ağacının bulunduğu ve sıcak bölge olması konumuyla Hakkari’nin Antalya’sı olarak bilinen Konak Köyü Aydınlı mezrası 40 yıl aradan sonra Hakkari Valiliği İl Özel İdarisinin katkıları ile sulama suyuna kavuşturuldu. Mezranın suya kavuşması ile birlikte aileler köylerine geri dönüş yaparak tarlalarını ekmeye başladılar.
 
Su kaynağının başına geçen Cihan Ağacanoğlu, Hakkari Valiliği sayesinde sulama suyuna kavuşmaları ile birlikte çiftte bayram yaşadıklarını söyledi. Ağacanoğlu,”Bize bu sevinci yaşatan sayın valimize ve il özel idaresi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 40 yıldır sulama suyumuz köye gelmemekte idi. Suyun gelmesi olarak aile fertleri köyü geri dönüş yaparak tarım alanlarını ekmeye başladık.
 
Burada yaklaşık 2 bine yakın ceviz ağacımız bulunmaktadır. Ancak sulanmadığımız için çoğu cevizde verim alamadık. Allah’ın izni ile bu sene baya bir verim alacağız. Tarım alanlarımızda ekim yaptık burada da verim beklemekteyiz” dedi.
 
 Vahap Ağacanoğlu ise, valilik il özel idaresi tarafından 2 kilometrelik alandan köylerine sulama suyu getirildiğini ifade ederek, sayın valimiz bize çiftte bayrak yaşattı çok mutluyu dedi.
 
Ağacanoğlu, suyun içine girerek yüzüne su atarak ”Teşekkürler sayın valim hayat var, mutluluk var, teşekkürler sayın valim, yaşasın Hakkari valimiz” dedi.
 
Kanaldan geçen su ile tarlalarındaki sebzeleri sulayan köylüler 40 yıl sonra köylerine gelip tarım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Haber: Feyzullah Taş

 
hakkari-erdali-mezrasi-1.jpghakkari-erdali-mezrasi-3.jpghakkari-erdali-mezrasi-4.jpghakkari-erdali-mezrasi-5.jpg
 
Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim