• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari Valisi Çelik, göreve hızlı başladı

Hakkari Valisi Çelik, göreve hızlı başladı
Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Hakkâri’de yapımı devam eden modern mezbaha inşaatında incelemelerde bulundu.

 Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Hakkâri’de yapımı devam eden modern mezbaha inşaatında incelemelerde bulundu. ”Bir günde 120 küçükbaş ve 20 büyükbaş hayvan aynı anda kesilebileceğinim söyledi.  

Cumhurbaşkanlığının Valiler Kararnamesi ile Hakkari  Valiliği görevine atanan İdris Çelik görevine hızlı başlayarak hem ziyaretler gerçekleştirip hem toplantı yapıp hem de makamında tebrikleri kabul ediyor.

Hakkari-Van karayolu üzerinde mezbaha inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çelik," Bin 500 metre kare kapalı alana sahip yeni mezbaha projesinin, bir günde 120 küçükbaş ve 20 büyükbaş hayvanın aynı anda kesilebileceği şekilde tasarlandığını ifade eden Vali Çelik, mezbahanenin tam otomatik mekanizmaya sahip olduğunu, Türkiye ve Avrupa kriterlerine uygun olarak dizayn edildiğini söyledi.

Çelik," Modern ve hijyenik ortam sunacak. İnşaatta sona gelindiği. Modern ve hijyenik bir ortamda hayvan kesimi yapılmasını sağlayacak tesisin Hakkâri’ye, Hakkârililere önemli katkı sağlayacak dedi.

  “Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorunu çözülecek”
  Vali Çelik, Hakkâri Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliğinin Birlik Meclisi Olağan Toplantısı’na başkanlık ederek “Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorunu çözülecek” Hakkâri Entegre Katı Atık Tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorununun çözüleceğini ifade eden Vali Ali Çelik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve proje bedeli yaklaşık 28 milyon Euro olan tesisin, Hakkâri Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliğinin hizmetine sunulacağını söyledi.

Vali Çelik,“Çöp alanları kapatılacak” Proje kapsamında Çukurca, Şemdinli, Esendere ve Derecik de bulunan vahşi çöp depolama sahalarındaki çöpler taşınarak çöp alanlarının kapatılacak. Yüksekova ve Hakkâri vahşi depolama sahalarının da yerinde rehabilite edilerek kapatılacağını söyledi.

Kent merkezi ve mahallerde vatandaşların sorunlarını ve taleplerini  doğrudan dinlemek için Hakkâri Belediyesine yaya olarak geçen Vali Çelik, Yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi. 

Vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları dinleyen Vali Çelik, vatandaşların taleplerini dikkate alacaklarını ve devletin imkanları dahilinde çözüm üreteceklerini söyledi.

Vali Çelik, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve sorunları çözmek adına vatandaşlarla iletişim halinde olacaklarını ifade etti. Taleplerini iletebilme imkanı buldukları için mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, ise Çelik’e yakın ilgisi için teşekkür ettiler.

- Katremas deresine çözüm bulunacak
  Karşıyaka Mahallesinde bulunan ve birçok mahalle arasında geçmekte olan Katremas Köprüsü üzerinde vatandaşların talepleri doğrultusunda incelemelerde bulunan Vali Çelik, buradaki sorunlar yerinde tespit etti.

İncelemeler sırasında kaygan kaldırım ve dereye akan kanalizasyon hattı sorununu tespit eden Vali Çelik, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını ifade etti.ea21db02-7308-4410-be7f-dbd7a5c292c5.jpg298af31a-1f9e-43de-a88a-d218a1c6711b.jpg6b94f8b7-1bec-4b80-aea4-b6265e0e1dab.jpg
 

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim