• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari-Van karayolunda kros yarışması

Hakkari-Van karayolunda kros yarışması
Hakkari’de Amatör Spor Haftası Kutlamaları kapsamında kros yarışması düzenlendi.

30 eylül-6 ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından bugün kent merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki-Ördekli yol güzergahında kros yarışması düzenlendi.

Yarışma öncesi acil müdahale ekibiyle ambulans yarışmanın yapılacağı alanda hazır bekletilirken, jandarma ekipleri de zırhlı araçlarla alanda oluşabilecek herhangi bir tehlikeli duruma karşı güvenlik önlemi aldı. Kurum yetkilerinin gözetiminde minik kızlar, minik erkekler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler olmak üzere farklı yaş gruplarında toplam 4 kategoride yarışma düzenlendi.

Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmalarda bitiş çizgisine yaklaşan çoğu yarışmacı yarışı tamamlayamayarak fenalaşırken, derece giren yarışmacılar ise arkadaşları ve yetkililer tarafından tebrik edildi. Yarışmacılar düzenlenen yarışmada çok eğlendiklerini belirtiler. Birincilik için çaba sarf ettiklerini ifade eden çoğu çocuklardan oluşan yarışmacılar, “Birincilik için buraya gelmiştik. Kazanmak için çok uğraş ve gayret sarf ettik fakat dereceye giren arkadaşlarımız bizden daha iyi koşarak ve mücadele ederek bu başarıya ulaştılar. Başarılı olan bütün sporcu arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” dediler.

Konuyla ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Hekim Demirci, " Amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında bugün Erziki-Ördekli yol güzergahında atletizm kros il birinciliği yarışması düzenledik.

Yarışmalarda farklı kategorilerde toplam 80 sporcu mücadele etmiştir. Etkinlik bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Buradaki amacımız sporu tabana yayarak çocuklarımızı, gençlerimizi ve halkımızı spora yönlendirmek.

Onlara daha güzel bir gelecek sunabilmek için bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi. Bir araya gelen sporcular önlerindeki pankart ve görevliler ile beraber hatıra fotoğrafı çektirirken, 7 ekim pazartesi günü atletizm-kros yarışmasında derece giren sporculara ödüllerinin verileceği belirtildi. Haber: Çetin Alpsar (İHA)

 


 

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim