Hakkari ve İlçelerinde 254 kişi işe alınacak!

Hakkari ve İlçelerinde 254 kişi işe alınacak!

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Hakkari İl Müftülüğü ve ilçe müftülüklerinde uygulanmak üzere toplam 254 kişilik kontenjanla “İşgücü Uyum Programı (İUP)” düzenliyor.

Programa başvurular 24 Haziran 2025 tarihinde başladı, 28 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. İstihdama yönelik bu program kapsamında, katılımcılar hem çalışma deneyimi kazanacak hem de maddi destekten faydalanacak.

Program Süresi ve Çalışma Şartları

a) Çalışma süresi; İlk dört haftada günlük 7,5 saatten haftada beş gün olmak üzere toplamda haftalık 37,5 saat; daha sonrasında günlük 7,5 saatten haftada üç gün olmak üzere toplamda haftalık 22,5 saat olarak belirlenmiştir

b) 25/10/2024 tarih ve 2024/4 sayılı İİMEK kararı gereği Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine (ADNKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir

c) Katılımcılar yukarıda belirtilen tüm şartları taşımak zorundadır. Ayrıca İşgücüne Uyum Programının Yürütülmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Genelge hükümleri geçerlidir.

Başvuruların ardından katılımcıların şartları Hakkari İl Müftülüğü tarafından tekrar kontrol edilecek. Eksik veya yanlış beyanda bulunanlar programa alınmayacak.

Hakkari tourism

Müracaatlar www.iskur.gov.tr, e-devlet portalı İŞKUR sekmesi üzerinden, ALO170, Android ve İOS cihazlar için İŞKUR uygulamasından ve İl Müdürlüğümüzden ve İşkur Hizmet Noktalarından (Çukurca Kaymakamlığı, Derecik Belediyesi , Şemdinli Belediyesi, Yüksekova Kaymakamlığı) alınacaktır.

Kontenjan Dağılımı

Program kapsamında toplam 254 kişilik katılımcı kontenjanı şu şekilde dağıtıldı:

Ea68C52E 59A7 4Bbe 95Ad B213Fc14B322

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.