• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ YE İKİNCİ YOĞUN BAKIM ÜNTESİ

HAKKARİ YE İKİNCİ YOĞUN BAKIM ÜNTESİ
Hakkari Devlet Hastanesi nde ikinci basamak yoğun bakım ünitesi açıldı.
Hakkari de 2. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

 
  Hakkari Devlet Hastanesi nde ikinci basamak yoğun bakım ünitesi açıldı.
Bir süre önce hizmete giren ve son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılan Devlet Hastanesi ne 8 yataklı ikinci yoğun bakım ünitesi yapıldı. Hastanenin 1. katında bulunan yoğun bakım ünitesi Vali Muammer Türker, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Eren Karpozoğlu tarafından hizmete açıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Türker, artık hastaların Van a gitmesine gerek kalmadığını belirterek, "Bu dönemde yapılan çalışmalarla hastanemiz ikinci basamak yoğun bakım ünitesine kavuştu. İnşallah Hakkari ye hizmetin en iyisini verecektir. Emeği geçen hastane başhekimine, sağlık müdürüne ve hastanenin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca sağlık bakanlığının ambulans helikopterleri de faaliyete geçti. Bir tanesi Van a geldi. İnşallah ihtiyaç olmaz ama olduğu taktirde Van dan temin edeceğiz"
dedi.
  Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş ise, ağır hastaları bu bölümde tutacaklarını ifade etti. Güneş, "Gelen tüm hastaları bu bölüme alamıyoruz. Çünkü bakanlık sınıflandırma yapmış. Birinci, ikinci ve üçüncü basamak diye. Üçüncü basamak yoğun bakım üniteleri, başında devamlı uzmanların bulundurulması gereken yoğun bakımlardır. Biz burayı ikinci basamak olarak kullanacağız. Karaciğer, akciğer yetmezliği, beyin kanaması ve kalp krizi geçiren hastaları buraya alacağız. Bu yoğun bakım, bizim elimiz ayağımız olacak. Hizmete geçirdiğimiz yoğun bakım ünitesi, büyük bir hizmet vererek il dışına olan sevkleri yüzde 80 azaltacaktır" diye konuştu.

  Başhekim Güneş, daha sonra vali ve beraberindekilere yoğun bakım ünitesini gezdirerek burada bulunan solunum cihazı, hasta başı monitörü, şok cihazı ve EKG cihazının tanıttı. Vali Türker ve beraberindekiler, yoğun bakım ünitesinde bulunan hastalarla tek tek ilgilenerek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Vali ve beraberindekiler, daha sonra hastane personeli ile birlikte iftar açtı.(Hakkarihabertv.com)


Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim