• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari yine sondan birinci

Hakkari yine sondan birinci
YGS sınavları sonuçlandı. Beklenen başarısızlık yine geldi. En baaşarılı il Ankara, en başarısız il ise Hakkari olduğu resmen açıklandı.

Haber: Hakan Taş- 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. İlimizde bir telaş başladı ve her öğrenci TC kimlik numarasıyla internet cafelere akın etti. Alınan sonuçlar hep hüsran çıktı çünkü beklenilenin çok altında düşük puanla umutlarını bir başka bahara ertelediler.

Peki bundan sonra ne olacak? LYS süreci var. Adaylara belge gönderilmeyecek. 180 ve üzeri puan alanlar LYS'ye girmeye hak kazanacaktır. Bu sınav için özel bir kitapçık da hazırlanmayacak .ÖSYM klavuzundan bilgi alınacak, LYS beş oturum halinde gerçekleşecek.

Bu kaçıncı sondan birinci oluşumuz?

Kimse kimseyi eleştirmeyecek mi?

Bu başarısızlığın Hakkari Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü üzerindeki etkisi nedir?

 Sayıları artan ve daha çok kazanmayı düşünen dershanelerimiz velilerin yüzüne nasıl bakacak?

Bu başarısızlık başta Hakkari Valisi olmak üzere herkesin ve hepimizindir. Kent olarak iki branşta manşetteki yerimizi kimselere kaptırmıyoruz; Bölgesel olaylar ve sınavlardaki sondan birinciliğimiz. Hakkari resetlenmelidir. Vilayet olma özelliklerini taşıyacak donanımda olmalıdır.

Hakkari'yi bu hale siyaset soktu. Başbakan Erdoğan bile halen kürsülerde Kılıçdaroğluna seslenirken "Sen Hakkari'ye Türk bayrağı ile girebilirmisin" diye soruyor. Hakkari'de Türk bayrağı hep oldu ve dalgalandı. Kimse bayrağa saygısızlık edip inkarda etmedi. Sanki burası başka bir ülkeymiş gibi hükümet ve muhalefet kavga malzemesi haline getirmişlerdir.

Fotoğraf sanatçısı arkadaşım Hacı Tansu'nun belgelediği ve cenneti andıran muhteşem doğa güzelliklerine rağmen adımız "sürgün kent" ve "terör bölgesi" olarak anılmaktadır. Koskoca liderler bile Hakkari'de bayrak dalgalanmıyor imajında ısrar ederse öğretmen de gelmez, eğitimin kalitesi de olmaz ve sondan birinciliğimizi de kimse elimizden alamaz. Hakkari Üniversitesi çalmadık kapı bırakmadı ama profesör bulup kadrosuna dahil edemiyor. Kimse düzenini bozup buralara gelmek istemiyor. Zorunlu görev ile kimseyi burada huzurlu kılıp verim alamazsınız.

Barış süreci kapsamında ve yeni anayasa hazırlıkları sürerken bu güzelliğin devamı olarak kentimize ek kararlar alınmalıdır. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Hüseyin ÇELİK yetkilerle donatılmıştır. Van eğitimine sunduğu katkıdan komşu il Hakkari'ye de bir dilim ayırmalıdır. Öğretmen veliyi suçluyor,

Veli çocuğunu suçluyor, Çocuk yani gençlerimiz de sistemi suçluyor.Fatura yine onlara ve ailelerine kesiliyor. Bu ters gidişata artık dur demeliyiz. Gençlerimizi son derece zeki ve çalışkan buluyorum. Onlara bir şeyler verilirse onlar onu kapar.Sondan birinci oluşumuzla yine yıkıldık ve bu son olsun istiyoruz...

 

Bu haber toplam 6205 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 14
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim