• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari Yöresel Tatları Geleceğe Taşıyorlar

Hakkari Yöresel Tatları Geleceğe Taşıyorlar
Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yiyecek-içecek bölümü öğretmen ve öğrencilerinin sergisine katıldı.

Hakkâri Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek-içecek hizmetleri alanı öğretmen ve öğrencileri, Hakkâri yöresinin güzide meyvelerinden yumuşan, alıç, Türk Mutfağının çeşitli lezzetleri ile harmanlayarak renkli bir yiyecek şölenine imza attılar. 

Vali Yardımcısı Furkan Berber’in de stantları beğenerek gezdiği bu lezzet yolculuğuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Valimiz Sayın Ali Çelik’in himayelerinde başlattığımız eğitim seferberliğinde, sadece akademik başarıda değil, hayatın her alanına hitap eden geniş eğitim yelpazemizle evlatlarımızın gelecekte meslek sahibi olabilecekleri nitelikli çalışmalar ortaya koyarak başarılı ve güzel sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz dedi.

Müdür Yılmaz," Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yiyecek-içecek bölümü öğretmen ve öğrencileri, işte bunun çok güzel bir örneğini sergilediler.

Türkiye'de, bir ilke imza atarak yöremizin güzide meyvelerinden, şifalı olduğu kadar çok farklı bir aroması olan yumuşan (gühûşk/alıç) meyvesini, sofralarımıza nasıl daha farklı tatlarla taşırız, bunun üzerine düşünerek araştırmalarını yapmışlar ve çok başarılı sonuçlar elde etmişlerdir.Aslında yiyecek- içecek bölümü, insan yaşadığı sürece ölmeyecek bir bölüm. Meslek liselerimizdeki alanlar, hem çok eğlenceli hem de istihdam alanları geniş. Kendilerini kanıtlamış öğrencilerimiz, mutlaka iş buluyorlar. Bu farklı ve başarılı üretim çalışmasına imza atan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi’ni tebrik ediyorum, "dedi.

 Okul Müdürü Hayrettin Çiftçi ile bölüm öğretmenleri de eğlenceli ve istihdam alanı çok geniş bir bölümde yer aldıklarını belirterek," Öğrenci sayımız, yüzün üzerinde. Öğrencilerimiz burada; Türk ve uluslararası mutfak uygulamaları konusunda eğitim alıyorlar. İşletmede de mümkün olduğunca bunları uyguluyorlar. Öğrencilerimizin, kendilerini geliştirmeleri için kokteyl niteliğinde bir çok etkinlik yapıyoruz.

Bu yıl da yöremizin güzide meyvelerinden tam bir şifa kaynağı olan yumuşan ((gühûşk/alıçın) üzerinde çalışarak misafirlerimizi, farklı bir lezzet yolculuğuna çıkarmak istedik. Bugüne kadar hiç üretilmemiş çeşitler üzerinde kafa yorduk. Ziyaretçilerden gelen olumlu dönütlerden de anlıyoruz ki bunda başarılı olmuşuz. Çok mutlu olduk" dedi.

   Okulun öğretmen ve öğrencilerinin, yumuşanı, alıç, daha önce görülmemiş şekillerdeki farklı lezzetlerle buluşturarak ortaya çıkardıkları ve tamamen organik olan ürünler şunlar; yumuşanlı yulaflı bar, yumuşanlı truff, yumuşan pestili, yumuşan marmelatı, yumuşan hoşafı, yumuşan sirkesi, yumuşan reçeli, yumuşan çayı, yumuşan baharatı, yumuşanlı ve cevizli sucuk, yumuşan kurusu, yumuşanlı lokum, yumuşanlı şekerleme, yumuşan şekeri ve yumuşanlı çikolata. Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, misafirler, öğretmen ve öğrenciler, standları gezerek yumuşanın lezzet yolculuğuna şahit oldular ve hayranlık uyandıran ve ziyaretçilerden tam not alan bu ürünlerin üretiminde emeği geçenleri, tebrik ettiler. Hakkarihabertv,com

sergi-f.jpgsergi-4.jpgsergi-3-001.jpg
 

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim