• BIST 10271.84
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari’de 1 mayıs coşkusu

Hakkari’de 1 mayıs coşkusu
Hakkari’de 1 Mayıs Dünya İşçi Emekçi Günü büyük bir coşku ile kutlandı.

Sabah saatlerinde aralarında HDP Milletvekili adayı Nihat Akdoğan Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Eş Başkanları, DBP Eş Başkanları, 40’a yakın STK temsilcisi ve yüzlerce kişi yürüyüşün başlayacağı çevre yolu devlet hastanesi önüne akın ettiler.

Burada bir çok derneği temsil edilen pankartlar açılarak davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçildi. 'Özgür basın susturulamaz' yazısı bulanan Çağdaş Gazateciler Derneği Hakkari Temsilciliğinin de destek verdiği yürüyüşe katılan basın mensupları, pankartı taşıyarak yürüyüşe eşlik etti.

Çevre Yolu, Musa Enter ve Bulvar Caddeleri güzergahını kullanan kalabalık kutlamaların yapılacağı Barış Caddesi üzerinde toplandılar. Burada hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından program devam etti.

HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Burada Kesk Dönem Sözcüsü Eş Başkanı Cahit Balıkesir ve DİSK Hakkari Temsilcisi Cihan Kahraman birer konuşma yaparak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak dünya işçi emekçi gününü kutladılar.

'DAĞDAKİLER GELİP SİYASET YAPSIN'

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan’da Kürtçe bir konuşma yaparak bugün birlik ve beraberlik günüdür dedi. Akdoğan,” Artık dağdakiler de gelip siyaset yapsın. Bizim baraja takılma diye bir sorunumuz yok. Çözüm sürecine gelince demokratik çözüm sürecini iktidarın bütün provokelerine rağmen sürdüreceğiz. Herkesten çok biz barış sürecine katkı sunuyoruz. Barajı aştıktan sonra iktidar hükümetine Roboski, zindanlardakilerin hesabını sorucağız. Tansu Çiller nasıl gittiyse bu hükümette öyle gidecektir” dedi.


HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Kürtçe konuşmasına başlayıp Türkçe sürdüren Akdoğan, "Ak Parti hükümeti, HDP'nin barajı geçeceğinden dolayı şu an büyük bir kaygı içerine girmişler. İşte HDP barajı aşarsa bizden hesabı soracak.Biz şehitlerimize söz vermişiz, biz Roboskiye söz vermişiz, biz işçi ve emekçiye söz vermişiz.Soma'nın hesabını soracağız, Roboski'nin hesabını soracağız, zindaların hesabını soracağız.

Bugün Ak Panti hükümeti HDP'nin barajı gçemesiyle birlikte işlerin başa döneceğini biliyor. Bzi de söz veriyoruz sizlere barauı geçteiimiz anda kaçak sarayın hesabını soracağız. Diyeceğiz ki, buradaki insanlar çok az ücretle geçinirken, siz katrilyonlarla saray yapıyorsunuz.Saray'da çay içtiğimiz bir bardağın tanesi 1 milyar. Sadece oranın elektiği bir ilçenin elektirk tüketimi kadardır. Din iman diyecek ama en büyük hırsızlığı yapacak." dedi.

“CUMHURBAŞKANINA YÜKLENDİ”

‘Dün yaptığı konuşmasında 'Masa da , sehpa da , Kürt sorunu da yok' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü," Adama demezler mi iki yıldır Kandil ile İmralı arasında bu gel gitler neydi. Bu süreç niye başladı. Biz bunun hesabını soracağız. Çözüm sürecini biz devam ettireceğiz. AKP olsa da olur, olmasa da olur. Biz AKP hükümetine muhtaç değiliz, ihtiyacımız da yok. Başka bir parti  de olsa biz Çözüm sürecini sonuca götüreceğiz. O nedenle onların bütün provokasyonlarına biz sağduyumuzla karşılık vereceğiz.

Ağrı ve Diyadin'de yapmak istedikleri nasıl halkımız kendi bedenlerini ortaya koyduysa, o provokasyonları boşa çıkardıysa biz aynısını Hakkari'den de bekliyoruz. AKP'nin gidişi yakındır. Tansu Çiller nasıl gittiyse bu da öyle gidecek. Türkiye halklarından tek istediğimiz barış, özgürlük ve sağduyudan yana olan HDP'ye 7 Haziran seçimlerinde deste vermeleri. O gün AKP 'ye diyeceğiz ki hadi yolun açık olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP adayı Akdoğan işçilyerle birlikte kol kola girerek halay çekti.

Daha sonra sahne alan Faqîyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları bir birinden güzel şarkılar seslendirdiler. Kutlamalara katılanlar kol kola girerek canlı müzik eşliğinde halay çektiler. Kutlamalar nedeniyle de şehrin değişik caddelerinde zırhlı araçlar eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Haber: Serkan Kaya (İHA)

Bu haber toplam 4415 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim