• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de 11 daire sahibi açıklama yapt

Hakkari'de 11 daire sahibi açıklama yapt
Hakkari’de 11 daire sahibi vatandaş, bir dönem kiracıları olan savcı ve hakimlerin evleri oturulamaz durumda bırakıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
 Hakkari Adliyesi önünde bir araya gelen daire sahipleri adına bir açıklama yapan Bedri Çallı, kiracıları olan savcı ve hakimlerin bir süre önce çıktıkları 18 daireli binanın oturulamaz durumda kendilerine teslim edildiğini ileri sürdü.
 
Çallı, “Yeni yapılmış binaya ilk yerleşen savcı ve hakimler, 15 aylık süre zarfında olağan ve olağanüstü kullanımdan kaynaklı olarak binayı ciddi ölçüde hırpalanmıştır. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından imzalanan kira kontratında, kiracının kiralananı aldığı şekilde teslim edeceği ve harcanacak onarım masraflarının kiracıya ait olacağı düzenlenmiştir.
 
Oysa tahliyeden sonra baktığımız her daire çok hırpalanmış, kiracıya teslim edildiğinde boyanmış dairelerin kullanılamaz olmasına rağmen boyanmamıştır. Bazı musluklar, lavabo ve banyo malzemeleri çalışamaz durumda. Binadaki eksiklerin birlikte tespiti talebimiz hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Bu tespiti yaptırarak sorumluluk almak istemediler.
 
Ben kendim ve benim gibi mağdur olan 10 vatandaşımızın hakkını her platformda sonuna kadar savunmaya çalışacağım. Ayrıca bu davayı kazanmam halinde ülkemizde temiz topluma doğru bir adım daha atılmış olacaktır” dedi.
 
İHA muhabirinin görüşlerine başvurduğu bazı savcılar ve hakimler ise, hiç kimseyi mağdur etmediklerini belirttiler. Savcı ve hakimler, “Bakın biz söz konusu binaya taşınırken inşaat halinde ve pencereleri yoktu.
 
Buna rağmen kendi imkanlarımızla binanın birtakım eksikliklerini giderdik.  Binanın 1 yıllık kirasını ise peşin ödedik. Bir haksızlık varsa dava açılsın hukuki yollardan haklarını arasınlar, ama basın yoluyla kurumu yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur” dediler.
Hakkarihabertv.com
 
bedri-calli-m.jpg
 

 

 
Bu haber toplam 4672 defa okunmuştur
  • Yorumlar 31
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim