• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari'de 15 Temmuz etkinliği

Hakkari'de 15 Temmuz etkinliği
Hakkari'de düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programına katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vatandaşlarla demokrasi nöbeti tuttu.

VİDEO YÜKLENECEK: Hakkari'de öğretmenevinde şehit aileleri ve gazilerin onuruna düzenlenen yemek programının ardından yürüyüş gerçekleştirildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Berat Kasımoğlu, Halilibrahim Köroğlu, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Koşan, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci,  AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya,

MHP İl Başkanı Fatih Özbek, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi - Teşkilat Koordinatörü Av. Abdulmecit Tarhan, Başkan Yardımcısı Naif Karaman, Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Cumhur Demir, STK Temsilcileri ve kurum amirleri, öğretmenevi önünde bir araya gelen vatandaş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle valilik önüne kadar yürüdü.

Dev Türk bayrağının taşındığı yürüyüşte katılımcılar sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ile "Ya Allah, Bismillah, Allah-u ekber" sloganları attı.

Burada saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sela okundu.
Vali Akbıyık, 15 Temmuz gecesinde yaşananların yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

Hain kalkışmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla vatan aşkıyla sokaklara dökülen milletin yazdığı destanın tarihteki en yakın gururları olduğunu belirten Akbıyık, "Bu ne ilk ne de son zaferimiz, destanımızdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı oluşturulan tehdit, aziz milletimizin dayanışmasıyla defedilmiştir.

15 Temmuz gecesi çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, erkeği bütün bir millet sağına soluna bakmadan ‘ben de varım’ diyerek gözünü kırpmadan şehadete yürümüştür. Bu millet hiçbir şehidini ve kahramanlıkları unutmayacaktır" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen koşu etkinliğiyle alana getirilen sancak Akbıyık'a teslim edildi.
İstanbul'dan gelen gazilerin yaşadıklarını anlattı. Belediye sanat topluluğunun gösterisi yapıldı.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'un duası ile program sona erdi.

 Haber: Feyzullah Taş

f1gqxjlxgaa0mbq.jpg

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim