• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de 19 Mayıs etkinlikleri

Hakkari’de 19 Mayıs etkinlikleri
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah saatlerinde Valilik önünde düzenlenen çelenk sunma töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal tarafından Atatürk Anıtı’na çelek sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Hakkâri Kapalı Spor Salonu’nda devam eden kutlamalara Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkâri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Battal Aslan, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Mustafa Pala, Aziz Gölbaşı, İdris Koç ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Baro Başkanı Zeydin Kaya, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, bu güzel topluluğa bakarken Türkiye’nin güçlü ve müreffeh yarınlarını gördüğünü ve ümitvar olduğunu  söyledi.

Vali Akbıyık,”Gazze’nin Kudüs’ün vakur gençlerini, Halep’in Şam’ın çileli gençlerini, Balkanlardaki Evladı Fatiha olan kardeşlerimizi de bu anlamlı günde selamlıyorum.

"19 Mayıs 1919 Vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan ve tam bağımsızlığını sağlayan bir gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Bu sebepledir ki; Mustafa Kemal’e doğum günü sorulduğunda “İşte benim doğum tarihim: 19 Mayıs 1919” cevabını vermiştir.

Tarih hem bir ibret vesikasıdır hem de bir kuvvettir, güçtür. İnsanoğlu tarihinde sadece geçmişini değil aynı zamanda istikbalini de geleceğini de arar. Tarih boyunca tanık olduğumuz bir şey var; bir milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışanlar öncelikle o milletin tarihini değerlerine olan bağlarını tahrip etmeye çalışmıştır.

1876 yılında bir Rus General Türkleri değil onların tarihini de yenmek lazım, diyor. Bu sebeple; ben Ülkemizin gençlerine, sizlere Yahya Kemal’in veciz bir ifadesini kullanmak istiyorum. “Kökü mazide olan ati” yani şunu demek istiyorum. Sizin kuracağınız ve yükselteceğiniz geleceğin kökleri geçmişten güç almalı.

Sevgili Hakkârili Kardeşlerim; son günlerde içerde ve dışarıda terör odakları birlik olmuş, akıl almaz oyunlarla insanlık dışı saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmak ülkemizi parçalamak için var güçleriyle çalışıyor. Ancak bilmiyorlar ki; bu ülke Çanakkale’de, KutulAmarede,

15 Temmuzda olduğu gibi bundan sonra olabilecek bütün girişimler karşısında aynı mücadeleci ruhunu sergileyecek, bu Ülkenin gençleri geçmişten aldıkları ruhla, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin sağladığı imkânlarla helikopter üretiyor, kendi silahını, kendi insansız hava aracını, kendi uçağını ürettiğini dile getiren Valimiz Sayın AKBIYIK, konuşmasına şöyle devam etti.

Teröre şiddete ve kör ideolojilere asla prim vermeyen gençlerimizin sözün ve düşüncenin gücüne inanarak okumaya, araştırmaya ve sorgulamaya devam edeceklerini biliyoruz. Geçmişte Fatih’in gemilerini karadan yürüten cetlerin torunları bugünde son derece donanımlı birer mühendis olup Marmaray’ı denizin altında yürüttü.

Bunlar ülkemizin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerine çok az kadı, 2053 hedeflerinin hülyalarını görüyoruz. Bu hedeflerdeki köşe taşlarını siz gençler koyacaksınız. Bu taşları koyarken de tarihimizden kültürümüzden kopmayacaksınız.

Fatih’i bilmeden 2053, Alparslan’ı bilmeden 2071 olmaz. İşte bunun için Alparslan’ı, Osman Gaziyi, Fatih’i çok iyi bilmek ve anlamak gerekiyor. Okuyun, araştırın, ülkedeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edin.

Hepimiz biliyoruz ki İlimiz nadir bulunan özellikleri ile birçok avantajı ayaklarımız altına seriyor. Her yıl hocalarımız yüzlerce gencimizi kayakla, patenle ve sporla tanıştırıyor. İçinizden profesyonel kayakçılar, paraşütçüler, raftingciler çıkacak.

Yaz tatillerini en iyi ve verimli bir şekilde geçirmeniz adına kurslarımız açılıyor ve bu kurslara yenileri de eklenerek devam edecek.

Ben bu düşüncelerle sözlerime son verirken hepinize umut dolu, huzur ve barış dolu bir gelecek temenni ediyorum.

19 Mayıs 1919’da tam bir asır önce; Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve Bandırma Vapurundaki yol arkadaşlarını rahmetle yâd ediyorum. Onları ilk önce Samsun’da ardından Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta bağrına basan Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Hakkarihabertv.com

Ülkemizin ve İlimiz gençlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum".

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak güreş, muay thai ve judo gösterileri sergilendi.   

 Daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında değişik branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Valimiz Sayın İdris AKBIYIK ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 İlimiz Rengi Hakkari Sanat Topluluğunun halk oyunları gösterisinin ardından Valimiz Sayın AKBIYIK, Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından açılan resim sergisi ve spor etkinliklerin tanıtıldığı stantları gezerek yapılan gösteri maçlarını izledi.

19-mayis-etkinlikleri-1.jpg19-mayis-etkinlikleri-2.jpg19-mayis-etkinlikleri-3.jpg19-mayis-etkinlikleri-4.jpg19-mayis-etkinlikleri-5.jpg

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim