• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ`DE 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ

HAKKARİ`DE 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ
Hakkari'de yağışlar nedeniyle ertelenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı şehir stadyumunda yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

  Etkinlikler öncesinde stadyumun çevresi Jandarma ekipleri nezaretinde detektör köpekler tarafından tek tek  aranarak stadyum çevresinde bulunan araçlar ise tek tek arandıktan sonra stadyuma girişlere izin verildi. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı sinyal bozucu araçlar stadyum çevresinde görev aldı. Öğrencilerin geçiş güzergahlarına asker ve çevik kuvvet polisleri yerleştirilirken, stadyumun girişinde ise özel harekat timleri görev aldı. Stadyumun içine ise bayan polis memurları yerleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal  Marşının ardında Vali Vekili Yılmaz Kurt, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman ekinci öğrenci ve stadyumdaki vatandaşların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Tanyürek günün anlam ve önemini belirtmesinin ardında değişik okullardan öğrenciler gün dolayısıyla şiirler okudular. Hakkari Lisesi'nde bir öğrencinin öğrenci andını okumasıyla birlikte Vali Vekili ve beraberindekiler proje dalında dereceye giren değişik okullardaki öğrencilere çeyrek ve tam altın verildi. Askeri bando eşliğinde öğrenciler geçit töreni yaptıktan sonra bir ay boyunca hazırlandıkları bir birinden güzel gösterileri Karlı Sümbül Dağı eteklerine karşı sergileyerek Türk bayrağı açarak büyük alkış aldılar. Öğrenciler gösterilerini sürdürürken sinyal bozucu askeri araçlar ise sürekli öğrencilerin etrafında dolaştı. Daha sonra da etkinlikler katılan tüm öğrenciler müzik eşliğinde oldukları yerde halay çektiler. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardında etkinlikler sone erdi. Etkinlikleri Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Gürdal, ile bazı vatandaşlar katıldı.(Hakkarihabertv.com)

 

Bu haber toplam 3788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim