• BIST 10291.56
  • Altın 2458.288
  • Dolar 32.1928
  • Euro 35.0545
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de 3 bin maske dağıtıldı

Hakkari'de 3 bin maske dağıtıldı
Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ildeki hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara maske dağıttılar.

 Bir süre önce Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Çevre Sağlığı Platformu (ÇESAP) üyesi öğrenciler, “Kömürle gelen tehlike için maske takıyoruz” sloganıyla hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla şehrin değişik noktalarında 3 bin adet maske dağıttılar.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde bir açıklama yapan ÇESAP Başkanı Özlem Buluttekin, kömürle gelen tehlike için maske taktıklarını belirtti. Buluttekin, “Hakkari halkının bildiği ve gördüğü gibi ilde yüksek derecede hava kirliliği mevcuttur.

Bizler ÇESAP olarak sizler gibi soluduğumuz bu havadan rahatsızlığımızı dile getirmek ve sizinde desteğinizle bu hava kirliliğini önlemek istiyoruz. Hiçbir denetim ve kontrolden geçirilmeden dağıtılan bu kömürler çok ciddi sağlık problemlerine; yani astım, kronik astım, kronik bronşit, cilt hastalıkları, solunum sorunları, süper tansiyon ve ne yazık ki akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa neden olmaktadır.

Çevre Sağlık Platformu olarak diyoruz ki, kalitesiz ve denetimlerden geçirilmemiş kömürlerden zehirlenmek Hakkari halkının kaderi değildir ve olmamalıdır. Bu amaçla sadece küçük bir adım ile başlayıp kalitesiz kömürün zararlarından maske ile korunmaya çalışmaktayız. Amacımız maske gibi geçici önlemlerle değil, kalıcı önlemlerle bu zehirlenmeye dur demektir. Bu uğurda bireylerin bilinçlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için hep beraber hareket etmeliyiz” dedi.
 

Yapılan basın açıklamasının ardından üzerlerinde beyaz önlük bulunan öğrenciler, çarşı merkezinde dolaşarak vatandaşlara maske dağıttı. Bazı öğrenciler ise, kendi elleriyle vatandaşlara maske takarak hava kirliliğinde bu şekilde korunmasını istedi.
  Bazı vatandaşlar ise, öğrencilerin bu davranışını takdirle karşıladıklarını belirterek, aşırı hava kirliliği yüzünden bazen dışarı bile çıkamadıklarını belirtti.

hastane-1.20121214163230.jpg

hastane-2.jpg


 

 

Bu haber toplam 4511 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim