• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de 43 okul doğalgaza kavuştu

Hakkari'de 43 okul doğalgaza kavuştu
Hakkari'de, okulların ısınma problemlerine, uzun uğraşlarla kısa sürede çözümler getirildi. Doğalgaz dönüşümü sağlanan okul sayısı, 2021 yılında 28’di. Bu yıl ise 15 okulun daha dönüşümü tamamlandı ve toplamda 43 okul doğalgaza kavuştuğu belirtildi.

 

Hakkari’ye geldiği ilk günden itibaren başlattığı eğitim seferberliği ile okulların iklimini, maddi ve manevi olarak ciddi bir dönüşüme sürükleyen ve bu heyecanına, tüm kamu-özel kurum, kuruluşlar ile öğrenci ve öğretmenine kadar tüm eğitim paydaşlarını dahil eden Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, bu kez de okullarda doğalgaz dönüşümü mutluluğunun yaşanmasına vesile oldu. Doğalgaz dönüşümü sağlanan okullardaki öğrenciler, en iyi ısınma şartlarına ulaşırken, ısınmanın devlete olan maliyetinin azaldı ve şehir, hava kirliliğinin önlenmesi açısından da daha kaliteli bir iklime kavuşmuş oldu.

-Şehrimize hayırlı olsun
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, okulların fiziki yapılarının eğitim öğretim faaliyetlerine olan etkisi hakkında bilgi verdi.

Müdür Gür,"Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için çok yönlü çalışma ilkemizi koruyoruz. Bakanlığımızın öncülüğünde, Sayın Valimizin himayelerinde, okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına verdiğimiz bakım onarım ve donatım çalışmalarının yanında, ısınma problemlerini de ortadan kaldırdık.

Bu yıl itibariyle 43 okulumuz doğalgaza kavuştu. İlimize, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Okullarımızı her bakımdan sıcak iklimin hakim olduğu yuvalara dönüştürme gayretimizle çocuklarımızın üretim zenginliğine hizmet etmeye, heyecanla devam edeceğiz.

Bu süreçte, ödeneklerin ilimize iletilmesi talimatlarını veren Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, her zaman himayelerini gördüğümüz ve destekleriyle yanımızda olan Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a, Hakkari Eğitim Ailesi adına şükranlarımızı arz eder, çalışmaların hızla yürütülmesinde emeği geçen paydaş kuruluşlarımıza ve Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkürlerimi bildiririm,”dedi. Hakkarihabertv.com
 c77bbf50-e3b7-43de-8af6-889ffbabdc53.jpg

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim