• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de 4749 öğretmen tatile girdi

Hakkari'de 4749 öğretmen tatile girdi
Hakkari’de, 370 okulda, 92 bin öğrenci, bugün itibariyle karnelerini aldı ve 4749 öğretmen tatile girdi

 Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Talha Battal,İl Müdürü  Bilal Gür, İl Müdür Yardımcısı Ali Korkmaz, Şube Müdürleri Oktay Kızılkaya ve Kazım Gür, Okul Müdürü Mustafa Kahraman, öğretmen ve veliler katılarak öğrencilerin karne sevinçlerine ortak oldu.

 Hakkari’ye, teşrif ettiği ilk günden itibaren, tam bir eğitim-öğretim seferberliği başlatan ve birçok önemli projeyi hayata geçirerek eğitimin tüm paydaşlarını aynı amaç doğrultusunda, büyük bir uyumla birbirine kenetleyen Vali / Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık, çeşitli temaslarda bulunmak üzere il dışında olduğunu; ancak çocukların karne heyecanını yaşadığını bildirerek, ilimizde yürütülen eğitim üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

   ”HUZURLU VE BAŞARILI BİR EĞİTİM YILINI, GERİDE BIRAKTIK”
Her zaman hedeflerinin, Hakkari'yi, başta eğitim olmak üzere çok daha iyiye ve ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Sayın Vali, Hakkari’nin, huzurlu ve başarılı bir eğitim yılını daha geride bıraktığını belirterek, Hakkari'nin tarihi birikimiyle, derinliğiyle ve buna bağlı bütün dinamikleriyle çok daha ötesini elde edecek bir birikimi hissettirdiğini ifade etti. 

ASLOLAN İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ OLABİLMEK!
 Öğrencilere, yaz tatilini dinlenerek ve bol bol kitap okuyarak geçirmeleri tavsiyesinde de bulunan Sayın Vali: “Aslolan, iyi insan, iyi vatandaş olabilmek ve minik yavrularımızı, milli, manevi duygularla, vatan ve bayrak sevgisiyle donatmaktır. İyi birer insan ve vatandaş olduktan sonra diğer bütün başarılar bunun arkasından gelecektir.

Ben, bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum; ama biliyorum ki bugün yaptıklarının çok daha fazlasını yapabilme kabiliyetleri, nitelikleri ve zekaları var. Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne-babaların ve eğiten öğretmenlerimizin sene sonu karne heyecanını paylaşıyorum, ”dedi.

EĞİTİMDE, ÖNEMLİ MESAFELER KAYDETTİK!
Eğitim alanında, Hakkari’deki gelişmeleri de aktaran Sayın Vali: “Karşılaştırmalı olarak gerideki eğitim yıllarına baktığımızda, okul öncesi dönemden başlayarak gerçekte çok önemli aşamalar gerçekleştirdik. Okullaşmada, okul öncesinde dönemde % 100’lere varan bir düzeye geldik. Sosyal farkındalık projelerinde ve özellikle okul sporlarında, altını çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Türkiye birincileri olan şampiyonlarımız, Hakkari’mizden çıktı.

ÖĞRETMENLİK ADANMIŞLIKTIR!
Yine, okuma yazma seferberliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen süreçte, Hakkari’miz, Türkiye'de yine ön sıralarda yer aldı. Bu gibi büyük bir başarıların mutfağında, tabii ki eğitimcilerimiz var.

Hakikaten her kültürde, en değerli meslek, öğretmen olabilmek ve öğretmen kavramında hizmet verebilmektir. Bu vesileyle ilimizde başlattığımız eğitim seferberliğine, katkı sunan ve emek veren başta eğitim camiası olmak üzere, tüm eğitim paydaşlarına teşekkür ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize, aileleriyle birlikte huzurlu bir tatil diliyorum,”dedi.

  Vali Yardımcısı Talha Battal da karne töreninde, öğrencilere hitaben: ”Sevgili öğrenciler, bugün, sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Tatilde dinlenin, eğlenin ve tabi bol bol da kitap okuyun. Hepinize başarılar diliyorum,” diyerek, öğretmenler odasında, öğretmenlerle bir süre sohbet etti ve kendilerine, aileleriyle birlikte geçirecekleri huzurlu bir tatil diledi. 

  İl Müdürü Bilal Gür ise konuşmasında: "Anne babaların çocuklarımıza karşı tavrı, karne notları ne olursa olsun, olumlu, kabul edici, tebrik ve takdir edici olmalıdır. Karnelerin, sınırlandırıcı ve çocuklarımızdaki yaşam enerjisini eksiltici bir yoruma konu olmasını da istemiyoruz. Şüphesiz hayatın akışı içerisinde, eğitim yılının sonunda, belli notlarla buluşmak var; ama hayat sadece bundan ibaret değil.

  Yaşam, çok uzun soluklu çok renkli, çok değişik ve her yanıyla fırsatlar üretebilen bir süreçtir. Yeter ki evlatlarımız, kendilerine inanıp güvensinler; o özgüveni yakaladıktan sonra da başaramayacakları hiçbir şey olmayacaktır.

Bu vesileyle her zaman himayelerini gördüğümüz tam bir öğretmen ve eğitim sevdalısı Valimiz Sayın İdris Akbıyık Beyefendiye, şükranlarımı sunarken, başta Hakkari Eğitim Ailemize ve tüm eğitim paydaşlarımıza, teşekkür ediyor, öğretmen ve öğrencilerimizin, mutlu bir tatil geçirmelerini diliyorum,” dedi.

hakkaride-4749-ogretmen-tatile-girdi-1.jpghakkaride-4749-ogretmen-tatile-girdi-3.jpghakkaride-4749-ogretmen-tatile-girdi-4.jpghakkaride-4749-ogretmen-tatile-girdi-5.jpghakkaride-4749-ogretmen-tatile-girdi-6.jpg

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim