• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de 6 Bin veliye eğitim verildi

Hakkari'de 6 Bin veliye eğitim verildi
Hakkâri'de, 'Aile Okulu Projesi' ile 6 Bin Veliye Eğitim Verildi.

 

Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Aile Okulu Projesi” Hakkâri'de de uygulanmasına devam ediliyor.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık'ın da kentte başlatmış olduğu eğitim seferberliği her alanda meyvelerini vermeye başlarken, ilde 654 öğretmen tarafından, veli-öğrenci ilişkisini güçlendirmek amacıyla 8 kategoride, 6 bin veliye eğitim verildi ve halen de verilmesine devam ediliyor.

 Aile Okulu Projesi çerçevesinde veliler, aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal-duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta bilgilendiriliyor.

veli-toplatisi-1.jpg

Bu doğrultuda, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, şube müdürleriyle birlikte, Karşıyaka İlk ve Ortaokulu'nda uygulanan ve ailelerin çocuklarıyla etkileşimlerini güçlendirmek amacıyla uygulanan "Aile Okulu"ndaki etkinliğe katıldı ve velilerle sohbet ederek onlarla hoşça vakit geçirdi. 
      
- Müdür Gür " Aile ortamındaki iletişimi artırmak istiyoruz"
 İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,"Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in buyurdukları gibi: "Aileyi ne kadar merkeze alır ve güçlendirirsek öğrencilerimizin de okullardaki çok yönlü başarısını o kadar desteklemiş oluruz."

veli-toplatisi-2.jpg

Bu minvalde, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde başlatılan Bakanlığımızın öncülüğünde, Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın liderliğindeki 'Aile Okulu Projesi'yle, öğrenci ve velilerimiz arasındaki iletişimi güçlendirmek, çocuklarımızın sosyal, kültürel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine velilerimizin katkılarını daha fazla artırmak istiyoruz.

Bu anlamda, farkındalık oluşturarak, öğrencilerimizin aile ortamındaki iletişimlerini ve gelişim süreçlerinde karşılaştıkları sorunları daha da aza indirerek eğitim ortamlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yanında olacağız” dedi.

veli-toplatisi-3.jpg

" 654 öğretme eğitim veriyor"
      Hakkâri genelinde 6 bin velinin eğitimlerden faydalandığını belirten İl Müdürü Gür, “Ülkemiz genelinde uygulanan bu projede, ilimiz bağlamında, 654 öğretmen arkadaşımız projeye dahil olarak velilerimize eğitim vermektedirler. Bu eğitimler de yoğun bir şekilde devam ediyor.

Hedefimiz bu proje doğrultusunda, ilimizdeki tüm velilerimizin bu eğitimden faydalanmalarını sağlamak. Bu programın hazırlanması ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum"

"Bize de çocuklarımıza da faydası oluyor"
 Velilerden Kadri Bayram, Burçin Çiftçi ve Cemile Ulus ise okulda çocuklarıyla birçok etkinliğe katıldıklarını söyleyerek: "Bu eğitimlerle, duygusal ve sosyal gelişimden iletişime, zorbalık konusundan bağımlılık konusunda kadar birçok konuyu işledik.

veli-toplatisi-4.jpg

Öğretmenlerimiz çocuklarımızın yanı sıra bizlere de öğretici faaliyetler gösteriyorlar. Öğretmenlerimizin bize verdiği projeyi çocuklarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bize de çocuklarımıza da çok faydası oluyor. Bu projeyi başlatan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi başta olmak üzere, bize bu imkanı sağlayan Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Sayın Valimize ve her zaman çocuklarımıza en iyisini vermek için gayret gösteren, biz velilere de her türlü desteği vererek her zaman yanımızda olan Sayın İl Millî Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum,” ifadelerine yer verdi. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim