• BIST 10054.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de 7 bin kitap dağıtıldı

Hakkari'de 7 bin kitap dağıtıldı
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen "Kitaplarla Mutlu Yarınlara" projesi kapsamında 7 bin adet kitap dağıtıldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Hakkari Valiliği koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen " Kitaplarla Mutlu Yarınlara-2" adlı proje kapsamında merkez, ilçe ve köylerde bulunan 20 okulda oluşturulan kütüphaneler için 7 bin adet kitabın düzenlenen bir törenle dağıtıldığı belirtildi.

Hakkari Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzen törende bir konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kitap okumanın, insanın konuşma, dinleme, anlama, yazma ve muhakeme etme melekesini geliştirdiğini belirterek, İyi okuyup anlayan bireylerden başarılı, mutlu ve güçlü toplumların oluştuğunu, sadece öğrencilerin değil öğretmenlerin, idarecilerin, velilerin ve herkesin iyi birer okuyucu olması gerektiğini söyledi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nun Eylül 2012 tarihinden beri bizzat yürüttüğü, bugüne kadar yaklaşık 3 bin öğrencinin beraberindeki öğretmenleri ile katıldığı "Okumayı Teşvik ve Değerlendirme" çalışmaları ile Hakkari öğretmen ve öğrencilerinde okuma alışkanlığının geliştiğini ifade eden Kurtaran," Kitap ve okumaya ilgi ve alakanın arttığı bunun da ilimizin eğitim kalitesinin ve öğrenci başarısının artmasına büyük katkı sağlayacağı inancını taşıyor bu vesileyle Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum.

Yaklaşık 60 bin TL’ bütçesi olan "Kitaplarla Mutlu Yarınlara-2" projesi kapsamında köy ve merkezde olmak üzere toplam 20 okulumuzda kütüphane oluşturuldu. Bu dağıtacağımız yaklaşık 7 bin kitap, oluşturulan kütüphanelere yerleştirilip öğrenci ve öğretmenlerimizin yararına sunulacaktır.

Ayrıca Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bu okullarımızın bulunduğu mahalle ve köylerdeki vatandaşlarımızın da bu kütüphanelerdeki kitaplardan özellikle yararlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Kitaplar İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şube müdürlerinin katıldığı bir törenle okul idarecilerine ve öğrencilerine teslim edildi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 


 

Bu haber toplam 3235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim