• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkâri'de, 74 Okula Basketbol Potası

Hakkâri'de, 74 Okula Basketbol Potası
Hakkari'de sporuna katkıda bulunmak ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek amacıyla il merkezi ve ilçelerinde bulunan 74 okulun bahçesine basketbol potası ve 54 okula da tenis masası dağıtıldı.

Hakkâri'de, Valilik himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 4 yıldır yürütülen; 'Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek' projesinde, öğrencilere basketbol ve masa tenisi yeteneklerini geliştirmek, Hakkari ve Ülke sporuna katkıda bulunmak ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek amacıyla Hakkari il merkezi ve ilçelerinde bulunan 74 okulun bahçesine basketbol potası ve 54 okula da tenis masası dağıtıldı. 

  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanlığı'mızın okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek hedefiyle başlattığı çeşitli ulusal projelerin yanında, Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın himayelerindeki eğitim seferberliğinde, yereldeki projelerimizle öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz dedi. Gür, "Eğitim sevdalısı Sayın Valimizin destekleriyle 74 okulumuza basketbol potası ve 54 okulumuza da tenis masası desteği sağladık.

Okullarımızı sportif açıdan da güçlendirmek ve eğitim ortamlarını zenginleştirmek hedefiyle sağladığınız bu potalar, okul bahçelerine monte edildi. Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek' projesi kapsamında, Bakanlığımızın öncülüğünde, Valiliğimizin himayelerinde, okullarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Bakanlığımızın da finansal destekleriyle okullarımızın ihtiyaçlarına göre farklı spor malzemeleri desteğinde de bulunacağız. Bu vesileyle Bakanlığımıza ve Valiliğimize şükranlarımızı sunuyoruz," dedi.

Şehit Selahattin İlkokulu öğrencisi Ahmet Beyter "Çok mutlu olduk, artık basketbol potamız ve tenis masamız var. Beden eğitimi derslerinde ve boş zamanlarımızda farklı sporlar yapabiliriz. Çok teşekkür ederiz," dedi.

hakkaride-74-okula-basketbol-potasi-54-okula-da-tenis-masasi.jpg

Bu haber toplam 522 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim